Левски Боол с чисто 3:0 над Ботев в Луковит

13
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Волейболистите на Левски Боол постигнаха лесна 8-ма победа в Суперлигата, след като биха категорично като гости Ботев (Луковит) с 3:0 (25:19, 25:19, 25:20) в мач от 15-ия кръг, игран тази вечер.
Така „сините“ се изкачиха на 4-то място във временното класиране с 27 точки след 8 победи и 7 загуби, а Ботев останаха 10-ти с 12 точки след 4 победи и 11 загуби. В 16-ия кръг Левски е домакин на вицешампиона КВК Габрово, а волейболистите от Луковит гостуват на Монтана. Срещите са съответно в събота (8 февруари) и петък (7 февруари) от 18,00 часа.

Подкрепяни от над 450 зрители в своята зала домакините стартираха добре, като поведоха в резултата и бяха равностойни в първия гейм на левскарите. В решителните моменти, обаче, те изпуснаха инициативата и позволиха на гостите да спечелят гейма. Ситуацията се повтори и във втората част, когато Ботев поведоха с 8:4. Впоследствие те не успяха да спрат напора на Левски Боол и отново отстъпиха фронта. В третата част вече домакините нямаха сили да се борят и гостите поведоха с 8:2. Това им осигури комфортна преднина и те затвориха мача с чиста победа.

BGvolleyball.com