Г-н Танов лъже!

1
Добави коментар
maman9
maman9

/Поглед.инфо/ „Г-н Танов, както винаги е излъгал, защото съдът се произнесе по въпроса и то абсолютно еднозначно. Не съм издавал, че Алексей Петров е секретен сътрудник.”

Това каза пред ПИК бившият вътрешен министър от правителството на Тройната коалиция Румен Петков. Той коментира изказването на Ваньо Танов днес – че Петков е бил употребен, когато издал Алексей Петров като сътрудник на ДАНС.

Румен Петков обаче е категоричен: „Имаше дело, което беше заведено, ако не греша, по сигнал на генерал Атанасов, и съдът се произнесе на всички инстанции еднозначно – че не мога да бъда обвиняван за това, че е изнесена информация, че Алексей Петров е секретен сътрудник. Ако се върнем назад в историята, друг говореше за секретен сътрудник на заседание на парламентарна комисия и след заседание на парламентарна комисия, но това са отминали неща.”

На въпрос дали се чувства употребен, както твърди Ваньо Танов, Петков отговори:

„Ако г-н Танов е с това впечатление, той трябва да е с много ясното впечатление и че той е в съучастие с тези, които са ме употребили. Защото тогава беше изнесена секретна информация от министерството, бяха констатирани престъпни действия, към които за съжаление нито тогава, нито сега прокуратурата се връща. Тогава имаше извършени престъпления, незаконни подслушвания. Имаше изнасяне на секретна информация от министерството. И това е може би единственият случай, в който ръководството на МВР сигнализира прокуратурата, но за съжаление не бяха предприети никакви мерки. И тук някъде може би има употребяване и договаряне зад гърба на обществото и институциите.”

На питане – какво все пак е наложило тогава да говори за Алексей Петров, Румен Петков отговори така: „Имаше въпрос за добилата популярност среща (между Петков, Алексей Петров и Братя Галеви – б.а.). Аз казах нещо, което оттогава досега повтарям постоянно – че съм участвал в такава среща, която е била организирана и проведена в присъствието на служител на МВР.”

Източник: ПИК

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели