Работилничка за мартенички

0
Добави коментар
ideainaction
ideainaction

Работилничка за мартенички
януари 30, 2014

Зимата е още тук, но ние всички знаем, че съвсем скоро ще дойде време за един красив празник. Един специален ден, когато си пожелаваме „да сме бели и червени“, весели, засмени! Да, ще дойде баба Марта!

За четвърта поредна година имаме огромната радост да осъществяваме нашата инициатива „Мартеничка направи – от сърце я подари“. Тя е насочена към деца в неравностойно положение – деца без родители и деца с увреждания. Събираме ръчно изработени мартенички или такива, закупени с любов и ги даряваме в детски центрове за деца с увреждания или в домове за деца, лишени от родителски грижи в страната. Усещането, когато децата получават мартеничките, е несравнимо и пълни душата и сърцето с едно такова неописуемо чувство. Това ни дава радостта да продължаваме с инициативата – защото носи радост – на децата и на нас!

За трета поредна година пък организираме работилничка за мартенички. Миналата година една не малка група ентусиасти направихме за няколко часа близо 600 мартеници. Получихме мартеници и от цяла България – от отделни дарители или пък от читалища, които знаеха или научаваха за нашата дейност. И това ни показва, че с добро е добре да се зарази човек! И да не се лекува от него!

Каним всеки, който желае на 9 февруари от 11 часа до 14 часа в ресторант La Fantasia заедно да майсторим мартенички. Донесете си материали, куки, игли и други принадлежности и инструменти. Ние също ще донесем това, което ни остана от работилницата миналата година. И нека заедно бъдем една група хора с големи сърца, отворени към децата в България!

Тази година сме решили, че част от изработените мартенички ще могат да бъдат продадени, така че със събраните средства да закупим други материали за творчество за деца с увреждания. Подробности ще има по време на самата работилница на 9 февруари. Ще ви чакаме, мили хора с големи сърца!

За всички, които няма да могат да дойдат или се намират извън София, но със сърце желаят да се включат в инициативата и да дарят мартенички, не се притеснявайте да ни пишете на [email protected]. Така ще можем да уточним адрес за получаване на мартеничките, които искате да дарите за децата! Благодарим ви за големите сърца!

« Previous Article
Следколеден подарък за Оходен
January 4, 2014

Next Article »
„Новият дом на старите книги“ – в отпуск
March 11, 2014