Фалира един от най-големите 5-звездни хотели във Варна

1
Добави коментар
bez.cenzura.5
bez.cenzura.5

Фалира един от най-големите 5-звездни хотели във Варна

Частен съдебен изпълнител продава „Грандхотел Димят” заради необслужван дълг

Едно от най- странните и очевидно глупави решения за инвестиция в морската ни столица очаквано се провали. Частен съдебен изпълнител продава „Грандхотел Димят” заради необслужван дълг на фирмата, която се води собственик на огромната и грозна постройка, пише „Преса”.Наддаването ще тръгне от 19.36 милиона лева, но е много съмнително дали ще се появи мераклия, който да иска да даде пари за недомислието, появило се на мястото на едно от култовите места на стара Варна и очевидно не без съдействието на общинските власти – ресторант и изба „Димят”.

Вместо да запази автентичното заведение, където всяко лято имаше програми с изпълнители на живо и дегустации на вина, бизнесменът Димитър Лефтеров реши да вдигне огромен хотел, който така и не можа да бъде напълнен.

Затова според счетоводните отчети, хотелът е излязъл на печалба само първата година след построяването си – 2009. Следващите три години се трупаха загуби, съответно от 1.62 милиона лева, 1.26 милиона лева и 2.76 милиона лева.

Вместо да отчете грешката си, че е разрушил едно от любимите места на варненци от години, бизнесменът Лефтеров хвърли вината върху банковите лихви по теглените от него кредити. Фактът ,че хотелът вече бе обявен за продажба миналата година и то във в. „Файненшъл таймс” и не намери купувач, говори достатъчно за инвестиционното решение за изграждането му.

Почти сигурно и сега няма да се появи купувач, което означава, че цената на обекта ще бъде понижена, вероятно не еднократно.

ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ “БЕЗ ЦЕНЗУРА”

БезЦензура.bg – Всички новини БЕЗ ЦЕНЗУРА !

Следете всички новини и във Facebook