Спасителят от Благоевград – силовак на Стоил Телето

12
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Спасителят от Благоевград – силовак на Стоил Телето

Йордан Йорданов – Голямата Жъчка, който спаси четирима младежи от Благоевград, паднали с колата си в река Бистрица, крие тъмно минало на мутра от СИК. Това разкриха паметливи читатели , които ни разкриха пре любопитни подробности около житието на силовака. Според информацията ни 51-годишният бизнесмен от с. Бело поле ударно се юрнал да прави добрини, за да изчисти миналото си на топ бандит.

Йордан Йорданов – Голямата Жъчка днес е щедър бизнесмен, пред когото всички се прекланят

Преди няколко дни шумно рекламираният по медиите „ангел спасител“ извади от ледените води на Бистрица четирима благоевградчани, които изхвърчали на завой от пътя и се бухнали с опела си в реката. Малко по-късно оттам минал Жъчката и видял следите на кола, които излизали извън шосето. Мъжът спрял пикапа си тойота, открил бедстващите в ледените води младежи и ги спасил. С действията си Йордан Йорданов обра заслужено аплодисментите на цялата страна.

Прехласнати от героизма му, медиите обаче не поровиха в CV-то на Жъчката, където журналисти откриха плашещи факти. Първите години на демокрацията, когато да си тарикат с черни дрехи и златни ланци, беше лайтмотив на половин България, Жъчката е махленски бияч. Заедно с по-малкия си брат Росен Йорданов – Малката Жъчка, бяха страшилището на квартала около зоопарка.

Стоил Славов -Телето (в средата) вкарал Жъчката в бизнеса с горива

Нямаше бой без тяхно участие то не бяха стрелби в заведения, рекет, изнудване, поругани жени. Беше страшно“, върна лентата нашият информатор, пряк очевидец на разпасалия се братски дует.

В средата на 90-те години на XX век Малката Жъчка дори убил момче при пиянски скандал, но се укрил за няколко години, делото се протакало, уплашени свидетели променили показанията си и в крайна сметка Росен Йорданов бил оправдаван. По-големият брат пък, отново след зверски запой, прегазил младо момиче, което починало. Отново е задействана изпитаната схема – делото се протака с години в крайна сметка е прекратено. Според данните – с активното съдействие на действащи полицаи и прокурори, които били на хранилка при вече позамогналите се Жъчки. Именно в тия мътни години Голямата Жъчка влязъл и в бизнеса с петрол.

Негов ментор в далаверата е самият Стоил Славов – Телето, могъщият тартор в СИК. По онова време силовият бос е партньор на братята Маргини, Пашата, Дмитрий Минев – Димата Руснака, Венци Стефанов, Младен Михалев – Маджо и Милчо Бонев – Бай Миле, с които са в съвета на директорите на „Интергруп енд партнерс“. Телето загина при бомбен атентат на 19 януари 2004 г.( когато устройство с 600 грама тротилов еквивалент избухна в главния офис на СИК на столичния булевард „Джеймс Баучър“ № 87. В ужасяващия атентат са разкъсани на части телата на четирима мъже: шефа Стоил Славов, телохранителите му Петър Петров и Илиян Казаков и познатия им Петър Харизанов. 7 души са леко ранени от попадалите върху тях строшени стъкла. Богатството на сикаджията отиде при сина му Георги Славов – Жоро Главата.

10 години по-рано обаче Телето е на върха на СИК и трескаво разширява петролния бизнес на империята. За свой доверен човек в Благоевград избира агресивния Йордан Йорданов, вече изградил стабилни връзки в МВР и прокуратурата. Това потвърди преди години дори бившият шеф на регионалното звено „Национална сигурност“ към РДВР – Благоевград Евтим Янков. Изнесените от ченгето данни бяха потресаващи. Янков разкри, че държавното обвинение пази Жъчката като писано яйце, защото редови прокурори са минали „на заплата“ при сикаджията.

Повод атаката за бе рекетьорска акция на Йордан Йорданов, при която бизнесменът Йордан Димитров останал без бензиностанция. Висшият полицай разкри, че престъплението е потулено от заинтересована окръжна прокурорка, която отказала да повдигне обвинение и прекратила досъдебното производство срещу Жъчката, въпреки че разследването на служителя от Икономическа полиция Йордан Латинов, по-късно шеф на МВР в Благоевград, е предадено с мнение за съд.

Ограбеният Йордан Димитров пък описа схемата, по която днешният „ангел спасител“ му откраднал бензиностанцията в района на Антените, в която инвестирал 250 000 долара. Обектът бил построен от строителната фирма на Николай Галчев през 1995 г., след като Димитров тегли кредит от банка „Хеброс“. Той зареждал гориво от фирмата „Интерпетролиум“ АД на Стоил Славов, като печалбата се деляла наполовина. Жъчката и Телето обаче решили да сложат ръка на бензиностанцията – с фалшиви документи и заплахи прехвърлили собствеността на земята м и така заграбили бизнеса на Йордан Димитров.

По-късно дуото от СИК ипотекира откраднатия обект в Първа източна международна банка, която по едната случайност е на другия бос от групировката – Младен Михалев – Маджо. Банката пък продава станцията на „Лукойл“, като преди сделката последните собственици на земята се оказват двама пенсионери от родното село на Жъчката Бело поле. За да бъде сплашен и да се откаже да търси правата си, е отвлечена 18-годишната дъщеря на истинския собственик Йордан Димитров. Случаят обаче остава без развръзка, а Йордан Йорданов днес е „герой“, пред чийто подвиг всички трябва да сведат глави. И от редова мутра Жъчката израства до представител на „Люкойл“ за Югозападна България, на който пост е и до днес.

Вилата в курорта „Бодрост“ се използва само за частни партита на райбер с алкохол и ку*ви

Баровецът върти бардак в планината

Баровецът с „добро сърце“ Йордан Йорданов върти частен бардак в курорта „Бодрост“, научихме от приближени. Според запознати Голямата Жъчка направил големия си удар с приватизацията на почивната станция на „Булгартабак“. В началото на април 2007 г. с оферта от 1 300 000 лв. с ДДС бизнесменът купи вилата на тютюневия гигант в планинския курорт. Станцията е на 3 етажа с разгъната застроена площ от 2562 кв.м и около 6 дка земя. Малко преди сделката сградата бе основно реконструирана.

Журналисти подочуха, че в момента вилата се ползва само и единствено за частни партита, полети с промишлени количества уиски и гарнирани с лъскави курви. Входът за външни лица бил строго забранен. Братята Йорданови притежават и огромно имение в местността Жежките гьолове.

Голямата Жъчка има и друг грях – буквално е приватизирал река Бистрица в района над Благоевград, алармираха източниците ни. Йорданов се изживява като собственик, опасал е коритото с видеокамери, не дава никой да доближи и да хвърли въдица, обясниха ни местните. Същото се случва и с дивеча – поставил е хранилки за сърни, гледа ги, после сам си ги стреля. Ако хване някой друг ловец, лошо му се пише, оплакаха се благоевградчани.