Цената на здравето и дълголетието

14
Добави коментар
naskoki
naskoki

108- годишният йога учител- Свами Дев Мурти отправи своето послание към всички българи- да съумеем да запазим чисти тялото, душата и ума си. Той обясни, че хармонията между тях освобождава от душевни и физически страдания. Давайки пресконференция, той призова да станем вегетарианци, защото според него вегетарианците са не само по- здрави, но и не убиват и имат силата да прощават, и живеят в мир със себе си, и околните.

Той отправи призив към хората да изпълняват йога упражнения само за 4 минути дневно, като по този начин може да постигнат щастие, здраве и красота, посъветва още Свами Дев Мурти.

Негов ученик е направил демонстрация на упражнения, достъпни на всеки.

„Всичко, което уча е от животните“, разказа йога учителят. Той твърди, че „показаните упражнения отразяват движенията на животните и ако ги следваме, ще се радваме на здраве и дълголетие.“

Свами Дев Мурти е в България за втори път. Преди 40 години той е бил в София за първи път, като тогава е демонстрирал през хората силата на човешкото тяло и на вътрешния мир. Харесал е много страната ни и затова е готов да работи за физическото и духовно здраве на българите. Йога учителят ще проведе четиридневен семинар здравословен начин на живот.

Свами Дев Мурти е роден в древния индийски град Чаниот и още от 5- годишен се обучава в Хималаите на йога техники, а ги практикува в продължиние на повече от един век.