Домашен мехлем от невен

16
Добави коментар
theones
theones

Домашен мехлем от невен

фев 03, 2014
Полезно

0

В домашни условия,  можем да направим чудесни еликсири, които да помогнат на тялото ни да се справи с редица заболявания и неразположения. Ако се обърнем към народната медицина, със сигурност ще намерим решения за редица здравни проблеми. Така например, невенът е едно прекрасно растение, което оказва благотворно действие върху тялото ни. Невенът помага при различни инфекции като жълтеницата, чернодробни заболявания,  има прочистващо действие и стимулира циркулацията на кръвта.   За почти никого не е тайна, че мехлема от невен помага изключително много при кожни раздразнения, рани и гъбички.

Как се прави мехлем от невен в домашни условия?

Не е никак трудно! Не изисква много време, нито пък, кой знае какви специални  продукти. Необходими са ни само 500гр. свинска мас и няколко супени лъжици невен (микс от нарязани листа, стъбла и цветове). Най-добре е невенът да е пресен. Ако обаче нямате,  опитайте да приготвите мехлема и с изсушения му вариант.

Загрейте маста в тиган на котлона. Прибавете и невена, около 7-8 пълни  супени лъжици. Разбъркайте и оставете да се запържи за няколко минути. Внимавайте да не го препържите. След това, изсипете получената течност в подходящ съд с капак и  оставете да престои един ден. На следващият ден, леко затоплете сместа, после я филтрирайте през ленена кърпа и налейте течността в подходящ съд. По-добре е да съхранявате мехлема в стъклен съд, отколкото в пластмасов!

С така приготвеният  мехлем  от невен в домашни условия, може да се мажете при раздразнение на кожата и ранички. Мехлемът от невен има силно успокояващо и антибактериално действие!

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 9.3/10 (3 votes cast)

Домашен мехлем от невен, 9.3 out of 10 based on 3 ratings

tweet

Меденки с орехи

Домашни фунийки с крем ванилия

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0