Сватба в стил ‘Великият Гетсби’ » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Покрай новата страхотна екранизация на „Великият Гетсби“, много почитатели на модата останаха завладяни от стила на 20-те години на миналия век. Тази тенденция се отрази и на сватбените тържества, където все по-актуално става да подчиниш своя специален ден на конкретната тематика.

Това е времето около епохата Бел Епок, когато са се провеждали ослепителни партита, а роклите са излъчвали разкош, благодарение на ефектни пера, пайети, ресни и геометрична стилистика, вдъхновена от течението в изкуството Арт деко. Етно елементите и дантелата също са силно застъпени в облеклото.

При прическите много актуални са късите коси, постригани на черта до брадичката и навити на букли. Красивите украшения за коса като ленти, фиби и други ще създадат женствено излъчване на визията. Бижутата са пищни, перлите са много актуални за периода. Като цяло осанката на булките, вдъхновени от кинолентата по романа на Ф. Скот Фицджералд, трябва да излъчва чувственост и аристократизъм.

Фото: Carlyle Routh. Стайлинг: Vanessa Taylor. Грим и прически: Michelle Rosen за TRESemme Hair Care

Флоралните мотиви са чудесен акцент за сватба в стилистиката на 20-те. Те могат да присъстват навсякъде – от булчинската рокля, до аранжировките за масите, шаферските гривни, сватбените бутониери и т.н.

За основа на сватбените букети често се използват божури, орхидеи и рози в нежи нюанси, но на по-екстравагантните булки препоръчваме прелестни анемонии с черна тичинка.

Флористите предлагат съчетания на цветя с различна структура и големина, за да се създаде асоциация с пищността на епохата. Винтидж звученето при букетите е характерно за сватба в този стил, затова допълнителните деко материали като пера, перли, дантела, камъни и дори части от бижута, са задължителен акцент.

Малките детайли са важни за едно перфектно тържество, затова обмислете всичко прецизно. Например, може да започните още от графичното оформление на сватбените покани (и картончетата с имената на гостите), които също да са повлияни от филма „Великият Гетсби“.

Тортите в стил арт деко са разкошни – стилни, но пищни и тържествени! Такова настроение трябва да носи и цялостната декорация на масите и залата. Консултирайте се с вашия сватбен агент и професионален флорист за визията им. Подходящи нюанси за декоративната украса са: бяло, екрю, шампанско, златно, тъмен шоколод и дори черно, за графичен ефект и контраст!

Автор: Делица Цонева