Незабавна проверка на Моника Станишева!

2
Добави коментар
TORNADO1
TORNADO1

ГЕРБ отново настоя за незабавно и пълно разследване от специална анкетна комисия на фактите около отпуснатите европари на пиар компанията на Моника Станишева. В декларация от името на парламентарната група Цвета Караянчева заяви, че ГЕРБ изразява силно възмущение от опитите на тройната коалиция „да прикрие грандиозния скандал със съпругата на Сергей Станишев“.

„В Европейския парламент вече публично и на висок глас се поставят въпроси лично на председателя Мартин Шулц за отпуснатите 60 000 евро за „Актив груп”. За пореден път името на България е компрометирано в международен план. Срамно и неадекватно е мълчанието на управляващите”, добави депутатката.Според ГЕРБ фамилия Станишеви са длъжни да отговорят публично защо фирмата е възстановила авансово изплатените 30 000 евро на ЕП, ако всичко по проекта е било изрядно.  „Ако по този случай останат дори малки съмнения за конфликт на интереси или търговия с влияние, Станишев трябва да понесе пълна отговорност и да подаде оставка от всички постове. И тъй като скандалът засяга България като член на ЕС, правителството на БСП, ДПС и „Атака“ също трябва да подаде незабавно оставка“, се казва още в декларацията на ГЕРБ.Вчера управляващите отказаха случаят да бъде проверяван от комисията, която беше създадена по казуса „Христо Бисеров“. За сметка на това тя ще изяснява дали Бойко Борисов се е срещал с Бисер Миланов-Петното.  Илияна Йотова от БСП пък заяви, че атаката срещу Станишева е част от предизборната кампания.

Също вчера евродепутатът от ЕНП Михаел Галер попита риторично в Европарламента отсъстващия Шулц за нашумелия скандал.  „Бих желал да знам, след като госпожата е направила писмено изявление, в което е отрекла конфликт на интереси, което е невярно, дали при това обстоятелство съществува престъпен акт“, заяви още Галер.

Той добави, че намира случилото се за много странно и си представя какво щеше да се случи, ако съпругата на председателя на ЕНП беше сключила подобна сделка.  В края на януари друг евродепутат поиска Шулц да обясни как е отпускал пари за „свои политически приятели“. Той още не е отговорил.