Заплашват със смърт Йордан Бонев от НД “Свобода”

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Заплашват със смърт Йордан Бонев от НД “Свобода”

Родният политически кокошарник съвсем се превърна в кланица, след като председателят на Националното движение „Свобода“ Йордан Бонев обяви, че е получил серия от смъртни заплахи във фейсбук. „Боклук! Умри!“, „Безсмъртни няма!“, пишат в профила на 26-годишния младеж неизвестни.

Йордан Бонев

Миналата седмица Бонев заяви пред журналисти, че заедно с Бисер Миланов – Петното са ходили на среща с Бойко Борисов в Банкя навръх Коледа. Тогава тримата близо три часа са обсъждали възможностите Петното и неговите хора да създадат нова протестна мрежа срещу кабинета „Орешарски“, срещу което да вземат половин милион лева

Заплахите към Бонев от хейтъри в социалните мрежи

Петното дори получил капаро от 12 хил. лева, за да започне изпълнението на задачата. Близо три часа тримата са го ударили на политическа раз-думка, на която бившият премиер обещал да помогне движение „Свобода“ да заеме мястото на „Атака“ и обяснил, че има доверие на Георги Първанов, за разлика от Сергей Станишев. Борисов в прав текст поискал да бъде дискредитиран новият политик Николай Бареков, когото обявил за свой особено опасен враг.

Разкритията на Йордан Бонев очевидно са подразнили определени политически кръгове. Пожеланията за смърт, заканите и припомнянето, че няма безсмъртни, са израз на ясни намерения. Надеждата на Бонев е, че компетентните органи няма да оставят всичко това без последствия. „Готов съм да помогна на службите, за да се разкрият потенциалните ми похитители – заяви пред журналисти Бонев. – Ако ви кажа, че не ме е страх, ще ви излъжа. Няма нормален човек, който, получавайки подобни заплахи, да остане равнодушен. Иска ми се да вярвам, че зад заплахите не стоят определени партии и политици. В противен случай това би означавало опасност за демокрацията в страната.“

Йордан Бонев заяви, че е готов да застане пред детектор на лъжата за думите си. Той очаква срещата в Банкя да има свое продължение, както и да се появят нови свидетели по случая. „Смъртните заплахи няма да ме прекършат. Ще продължа да работя по създаване на структури на нашето движение. Само с реално участие в политиката могат да се променят нещата“, смята Бонев.