17 житейски урока от „Как се запознах с майка ви“

13
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

„Как се запознах с майка ви“ със сигурност е един от най-великите сериали от началото на века. В продължение на вече 9 сезона Тед е в търсене на перфектната любов, Маршал и Лили преживяват всички възможни драми на обвързването, Робин се чуди какво да прави с живота си, а Барни се преструва, че да осеменява наред му е достатъчно и няма нужда от сериозна връзка. По време на всичко това, героите в сериала са измислили някои наистина уникални теории за живота и връзките. Предлагаме ви най-добрите:

1. Правилото за трите дни

След като вземете номера на момиче, трябва да изчакате три дни, преди да ѝ се обадите. Барни аргументира това правило по следния начин – „Самият Исус е изобретил това правило. Ако беше възкръснал след един ден, хората дори нямаше да разберат, че е умрял и на него щеше да му се налага да обяснява на всеки поотделно“.

2. Скалата „Готин/луд“

На хората им е позволено да са луди, ако са също толкова привлекателни. Тази скала показва съотношението между двата показателя. Отбелязвате колко готин и колко луд е определен човек, след което свързвате двете точки с линия. Ако човекът се окаже по-красив, отколкото луд, значи е окей да се срещате с него.

3. Законът на лимона

От момента, в който започне срещата, имате 5 минути да решите дали ще прекарате цялата вечер с въпросния човек. Ако се откажете рано, няма да има лоши чувства, поне на теория.

4. Правилото „Без въпроси“

Правилото „Без въпроси“ се състои в това да изпълните спешна молба на приятел без да задавате никакви въпроси относно начинанието. Изпълнявайки подобна молба си печелите правото и вие да отправите една такава в бъдеще.

5. Носталгията

Носталгията се появява всеки път, когато се каните да прекратите нещо, което е траяло дълго, в резултат на което започват да ви липсват и най-лошите страни на въпросното нещо. В тази връзка Робин обяснява защо се е напила на дипломирането си – „В продължение на четири години побойниците тормозят беззащитните деца. Но накрая осъзнаваш, че никога повече няма да видиш тези кретени“.

6. Теорията за крещящите момичета (Woo girls)

Групи момичета, които обичат да купонясват и постоянно да викат „Уооо“. Според теорията тези викове прикриват дълбока депресия.

7. Паралелът на срещите

Това социо-географско разграничение служи за определяне на това дали едно излизане би могло да бъде наречено „среща“. Уредът, който Барни използва, за да илюстрира принципа, представлява разделен на две половини глобус. Едната половина е зелена с надпис „Среща“, а другата е червена с надпис „Не е среща“. Глобусът се върти ту в едната, ту в другата посока, в зависимост от развитието събитията, за да се определи дали това е среща или не.

8. Линията „Евок“

Тази линия показва дали човекът, с който смятате да излизате, е твърде стар за вас. Наименованието ѝ идва от евоците – малките сладурковци от филма „Междузвездни войни: Завръщането на джедаите“. Ако определеният човек не е смятал евоците за сладки, когато филмът е излязъл, значи по това време вече е бил на поне 10 години, т.е. твърде стар за да оцени такива същества.

9. Формулата за допустимата възрастова разлика

Тази формула показва допустимата възраст на момичето, с което се срещате. Формулата е следната:

x >= y/2 + 7

като X е възрастта на момичето, а Y е вашата възраст. С други думи, ако сте на 36, мацката трябва да е на поне 36/2+7=25 години.

10. Йерархия на крещенето

Според „йерархията на крещенето“, позната още като „пирамидата на крясъците“ или „кръгът на крюенето“, ако някой по-висш ви е крещял, трябва да си го изкарате на някой по-нисш. Практическият пример е следният – шефът на Маршал е Артилъри Артър. Шефът на шефа на Артър му крещи, след което той крещи на Артър, Артър крещи на Маршал, Маршал крещи на Лили, Лили крещи на ученичка, а тя крещи на баща си, който се оказва шефът на шефа на Артър.

Препоръката на Барни: Никога не отвръщаш на началника. Намираш си някой по-слаб, на когото да си го изкараш.

11. Теорията за русалката

Всяка жена, независимо колко непривлекателна ви се е сторила в началото, има „русалски брояч“. Русалският брояч представлява времето, което ви отнема да осъзнаете, че искате да спите с тази жена. Продължителността на този период е променлива, зависеща от отношението между реалната привлекателност на жената и продължителността на времето, което прекарвате с нея.

Тази теория води началото си от древните, зажаднели за секс моряци, които в отчаянието си измислили русалките. Жената може да престане да бъде русалка при бременност или повръщане, но може пак да стане такава при показване на гърди.

12. Теорията за магистралата

Тази теория е една от най-известните в сериала и е дело на Барни (каква изненада!). Според нея връзките са като магистрали и има няколко изхода, през които бихте могли да се измъкнете.

Аргументът на Барни – „Връзките са като магистрали – имат си изходи. Първият, и моят любим, е след 6 часа – срещате се, говорите си, правите секс, измъквате се, докато тя е под душа. Следващите са четири дни, три седмици, седем месеца, година и половина, 18 години и смъртта, при която, ако сте били с една и съща жена цял живот, ще питате „Стигнахме ли вече?“

13. Платиненото правило

Платиненото правило гласи никога да не излизате с някого, когото виждате често. Такива връзки никога не се получават и водят до нещастие и вечното страдание да се виждате постоянно след това.

14. Ефектът на годежния пръстен

Годежният пръстен влияе на харизмата ви сред околните. Когато жената сложи годежен пръстен, тя става невидима за мъжете и всички привилегии, които досега е получавала заради външния си вид, се губят. Този ефект е сравнен с пръстена на Билбо Бегинс и мантията-невидимка на Хари Потър.

Съветът на Маршал и Лили – „Да, хубаво е да те заглеждат непознати. Но няма нищо по-хубаво от това любимият човек да те погледне и всички други да станат невидими“.

15. Ситуацията с омара

Описва чувството да искате нещо изключително много само защото са ви казали, че не можете да го имате. Отнася се за епизода, в който лекарят на Робин и каза, че не може да яде омари, защото е алергична, затова тя изяжда един омар, за да престане да го иска, след което никога повече не опитва от морския деликатес.

16. Теорията на Доблър и Дамър

Тази теория определя границата между любовта и лудостта. Теорията дължи името си на Лойд Доблър от романтичния филм „Say Anything“, където героят държи касетофона си под прозореца на своята любима, както и на серийния убиец Джефри Дамър. Според тази теория ако има взаимни чувства, романтичният жест върши работа (Доблър), но ако няма, същият жест изглежда зловещ (Дамър).

17. Правилото за 2 часа през нощта

Това правило е дело на Тед и е много просто – нищо хубаво не се случва след 2 часа през нощта. Ние сме го провели лично – важи.