Събраха парите за паметник на Тодор Колев

1
Добави коментар
TORNADO1
TORNADO1

Кампанията по събиране средства за изграждане на паметник на обичания български актьор Тодор Колев приключи. В продължение на близо година хиляди българи се включиха в проекта под надслов „Да запомним Тодор Колев“.

Идейният проект е на доц. Младенов от Великотърновския университет и ще бъде реализиран до средата на годината със събраните средства от организатора на кампанията Инициативен комитет „Народ“.

През 2013 година първите 10 000 лв. бяха осигурени от даренията на шуменци в урни, поставени в местна търговска верига.

През изминалия уикенд в известното столичното заведение „Строежа“, едно от последните места, където Тодор Колев е имал участия приживе, се проведе концерт в негова памет с участието на Стефан Вълдобрев, Камен Воденичаров, Сърмата Хари, Мирослав Морски (Джанго Зе), Ясен Зердев, Иван Гатев, Гери Турийска, Миленита и други. От продажбата на билети за концерта бяха събрани още 1100 лева.

Тази седмица пък шуменската фирма „Фикосота синтез“ обяви съпричастността си към каузата и дари останалите 60 хиляди лева за изграждане на паметника в Градската градина в Шумен.

По повод приключването на дарителската кампания Владислав Григоров от Инициативен комитет „Народ“ коментира: „Преди година ни напусна един колос, един радетел, един основоположник на българското велико кино, театър, музика и шоубизнес! Благодарим на подкрепилите кампанията, защото с тяхна помощ ще може и децата ни да знаят, че някога един велик Шуменец е живял и е оставил следа след себе си в сърцата и града ни!“