Раниери не искал Бербатов

1
Добави коментар
mignews
mignews

Проблемите за Димитър Бербатов в Монако започнаха още от първите дни, съобщават медиите във Франция. Според авторитетният вестник „Екип“ треньорът на монегаските Клаудио Раниери не е искал българина в състава си.

След контузията на Радамел Фалкао, който няма да играе до края на сезона, италианецът е искал да привлече Мирко Вучинич от Ювентус. От Торино обаче отказаха да пуснат черногореца в княжеството. Другите варианти з Раниери са били също футболисти от Серия А. Всички те обаче пропаднаха, преди Бербатов да се появи броени часове преди затварянето на трансферния прозорец. Според „Екип“ трансферът е станал през главата на треньора на Монако.

Това е причината българина той да остане резерва за предстоящото дерби с ПСЖ в неделя. Според медиите във Франция Бербо дори няма да попадне в групата за срещата. Дори без Фалкао, Раниери разполага с четирима нападатели в лицето на Валери Жермен, Еманюел Ривиер, Антони Марсиал и Лукас Окампос. Жермен, който вкара два гола в последните два мача на Монако, и Ривиер са фаворити за титуляри в дербито с ПСЖ.

Според публикации във френската преса Димитър Бербатов не е преотстъпен на Монако, а е купен. Те цитират източници от Професионалната футболна лига на Франция, който твърдят, че правата на българския нападател вече не са във Фулъм, а в тима от Княжеството. От френската ПФЛ уточняват, че причината за трансфера се крие в правило, според което даден играч не може да бъде преотстъпван в последната година на контракта му. Все още няма официална информация каква сума са платили в Монако за правата на Бербатов.