Пеевски ще ни убие с „лаФка“!

5
Добави коментар
DANY-DANTES-pr
DANY-DANTES-pr

Пеевски ще ни убие с „лаФка“!

Добавена на: 08.11.2013 11:41
Брой 233 Автор : Гергана Костова

 

Властта съзнателно ликвидира малкия бизнес за сметка на корпоративните интереси на обръча от фирми около ДПС и по-специално, около Пеевски, негодуват собственици на павилиони в Кърджали

 

Местната власт е на път да унищожи малкия бизнес и да остави без препитание дребните търговци на  цигари, вестници, хранителни изделия и др., които ползват общински павилиони под наем, алармираха в сряда съветниците от ГЕРБ в Кърджали и по-конкретно местният им лидер Илия Илиев, който е собственик на дюнерджийница и на павилион за цигари зад общината.

На предстоящата сесия на общинарите се очакваше кметът Хасан Азис да внесе предложение за премахване на старите преместваеми конструкции, а на тяхно място да се изградят нови, след като терените бъдат отдадени чрез търг на стратегически инвеститор.
Според потенциалния потърпевш Илия Илиев, схемата ще погуби малкия бизнес и ще остави стотици семейства без доходи, което е недопустимо в условията на икономическа криза.

Дребните търговци ще станат напълно неконкурентноспособни, а поминъкът им ще бъде погълнат от едрите риби в бранша, написа прогнозата си бизнесменът-политик.
„Прави се безцеремонен опит за монополизиране на пазара под претекст, че градската среда се нуждае от модернизиране, а хазната – от постъпления. Местната власт съзнателно ликвидира малкия бизнес за сметка на корпоративни интереси. Подозираме, че ДПС ще вкара фирми от обръча си със сериозни позиции на вестникарския пазар и в търговията с  тютюневи изделия, каквито схеми вече действат в други райони на страната”, намекна Илиев.

Формалното обяснение, че старите павилиони са крайно амортизирани, неугледни и не хармонизират с новата градска среда, не звучи сериозно, твърдят от опозицията.
Бъдещият инвеститор ще трябва да монтира на ключови места в града 21 павилиона с унифициран дизайн срещу правото да ги ползва през следващите 10 години при фиксиран месечен наем от 30 до 70 лева в зависимост от местоположението.

Условието е да вложи минимум 300 000 лева в изграждането на обектите и да плати авансово 50 на сто от наемната цена, дължима за целия срок на договора. Изискването е дискриминационно спрямо дребните търговци, наематели на павилионите, и не им дава никакъв шанс да запазят поминъка си, коментира главният засегнат от намерението.
Под сурдинка сред съветниците в Кърджали се лансира версията, че не кой да е, а именно монополистът в разпространението на печатните издания Делян Пеевски ще убие дребните търговци на тютюневи изделия.

Групата на ГЕРБ ще настоява общината да поеме разходите по демонтажа на старите павилиони и изграждането на нови, като заложи необходимите средства в бюджета за следващата година, и даде възможност на всеки наемател да участва в отдаването на обектите, без да бъде ограничаван от дискриминационни тръжни условия.

„Пеевски с парите на майка си и на Доган прави нова търговска марка, т.н. „лаФка“ от 1600 павилиона, които ще постави в цялата страна, използвайки власт и пари срещу кметовете на населените места. След това ще промени закона за цигарите – да се продават само в неговите „лаФки“, след което ще продаде всичко на руски олигарси. А „Булгартабак” ще си изпере парите с тях… далавери… далавери…”, четем във форумите в интернет по повод Делян-Пеевската търговска инвазия.

„Преса – ежедневници, седмичници, списания, специализирани издания и книги. Тютюневи изделия – за любители и познавачи – цигари, пури, пурети, тютюни за свиване на цигари и тютюни за лула. Напитки – предлагат се както топли, така и студени. В студените месеци могат да се намерят дори и разтворими супи. Храни – може да се купят сладки и солени. Има голямо разнообразие от бисквити, шоколади, сухари, крекери и много други. Нехранителни стоки – аксесоари за тютюневи изделия, сухи и мокри кърпички, презервативи, та дори и детски играчки. Хазарт – всеки ще може да опита късмета си и да спечели награди. Сезонни стоки – през лятото се предлага сладолед, а за зимата от компанията обещават изненади”.

Този списък на асортименти е представила Милена Монова, маркетинг мениджър в „Табак маркет” – фирмата, ангажирана с настъпателния проект, пред часови всекидневник.
Според нея националната верига Lafka ще развива собствен бизнес, без да е зависима само от един доставчик и ще носи приходи, а няма да служи само за рекламни цели на дадена марка.
Звучи умилително и много европейски, ако зад всичко не стои фигурата на човека, чието назначение за шеф на ДАНС взриви България преди 4 месеца.

Ключови думи:
Делян Пеевски, Лафка, корпоративни интереси, малкия бизнес

Галерия

Използвайки власт и пари (тези на майка си и на Централна кооперативна банка) срещу кметовете на населените места, Пеевски се готви за нов монопол – продажбата на цигари

  Вашите коментари »