CEO на Телерик изнесе лекция в Станфорд

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Васил Терзиев представи ранните дни от историята на Телерик пред студенти и ИТ специалисти от Силициевата долина

Васил Терзиев, съосновател и изпълнителен директор на софтуерния разработчик Телерик, изнесе лекция в Пало Алто, Калифорния.

Мениджърът бе поканен от Станфордския университет да говори по темата „Световно успешни софтуерни компании от Югоизточна Европа” пред студенти и ИТ специалисти от Силициевата долина.

Телерик е първата българска компания с участие в известната поредица от дискусии на университетa Станфорд – „Предприемачество и иновации в Европа”, която се провежда за шеста поредна година.

Васил Терзиев представи ранните дни от историята на Телерик и разказа как само за десетилетие българската компания се превръща във водещ играч на световната технологична сцена. Акцент в лекцията беше и българската предприемаческа среда, както и разрастващата се екосистема.

Поканата за участие в лекциите дойде в момент, когато Телерик налага своето присъствие в Силициевата долина. В края на 2013 г. компанията откри офис в Пало Алто.

В тазгодишното издание на поредицата „Предприемачество и иновации в Европа” участват водещи европейски ИТ предприемачи и представители на бизнеса от Стария континент. Те споделят своя опит пред стартиращи и успели технологични компании от Силициевата долина.