Родителските хватки, които ще променят живота ви!

4
Добави коментар
Vaniliya
Vaniliya

Не случайно казват, че да си родител е най-трудната професия. Изисква се изобретателност, отговорност, въображение, бързина, но понякога и те не са достатъчни.

Dama.bg ще ви улесни в ежедневието на заети родители, като ви предложи 8 родителски хватки, които ще направят живота ви по-лек. Много от тях са очевидни, а други – не толкова, но всички те наистина действат!

1. Купувайте едни и същи чорапи За да улесните прането, а и за да не се окажете с една дузина самотни чорапи, купувайте едни и същи модел в един и същи цвят за децата. Белите чорапи са идеални за всеки повод, така няма да имате проблем със съчетаването им. Просто ги прибирайте от прането в един шкаф и при нужда грабнете два от тях.

2. Вода в колата Когато отивате на екскурзия, в парка или на плажа, водата се оказва голям проблем, тъй като няма как да носите по няколко бутилки със себе си. Много по-удобно е да държите голям контейнер с вода и лед в колата си. Така не е необходимо да разнасяте допълнително количество вода. Бонус: Всички ще бъдете добре хидратирани!

3. Не изхвърляйте полуизядените банани Всички знаем, че децата рядко изяждат целия си банан и една част от него отива в коша. Вместо да изхвърляте остатъците, по-добре ги съхранявайте във фризера за бананови шейкове. Така няма да се ядосвате, че децата си сменят мнението, след като получават уж желания банан.

4. Седмичен план за хранене  Седмичният план за хранене ви дава спокойствие и увереност, че има какво да сложите на трапезата, дори да сте се прибрали късно от работа. Веднъж седмично пазарувайте основно и планирайте кой ден какво ще се консумира. Бонус: Списъкът за пазаруване ви предпазва от излишно харчене, загуба на време в чудене какво да купите.

5. Използвайте комбинирани тави Децата по правило не обичат зеленчуци, но когато им се предложат в интересен вид, може и да проявят интерес. Сложете сурови зеленчуци и плодове в комбинирана тава с много разделения. Хлапетата няма да се оплакват, а вие ще сте спокойни, че им предлагате здравословно разнообразие.

6. Вземете куче Домашният любимец е още една причина да поддържате изрядна хигиена у дома и подовете винаги да са чисти. Бонус: Грижите за кучето учат децата на труд, дисциплина и отговорност.

7. Настройте телефона си да ви подсеща за ежедневните задачи Защо не започнете да използвате мобилния си телефон за напомняне за различните ви ангажименти? Задайте час на алармата за часа, в който трябва да посетите фризьора си, да заведете децата на профилактичен преглед, да пуснете пералнята, да изключите бойлера, да платите сметките.

8. Оставете обувките пред входната врата Ако живеете в къща, можете да оставяте обувките на децата пред входната врата. Така дървените ви подове няма да са изобилстват от милиардите бактерии, които се намират на подметките на обувките. Освен това, те ще ги чакат пред вратата, когато са готови за игра навън. В случай че живеете в апартамент, съхранявайте обувките в шкафове.