Селото на Попай в Малта (Popeye Village)

32
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Когато Walt Disney и Paramount Pictures решават да заснемат филм за популярния анимационен герой Попай моряка, те избират за декор залива Anchor, разположен в северозападната част на средиземноморския остров Малта. Именно там те разполагат измисленото село Суитхевън, в което Попай неуморно спасява крехката си любима мис Олив.

Изграждането на снимачната площадка започва през юни 1979 година. Строителен екип от 165 работници се труди неуморно повече от седем месеца, за да изгради селцето, както е описано от създадателя на комикса Елзи Крислър Сегар. 19 автентични дървени къщички са били издигнати с помощта на хиляди дървени талпи, внесени от Холандия и Канада. 8 тона пирони и повече от 7500 л. боя са вложени в строителството. В допълнение, около залива е построен вълнолом, който да предпазва селото от бурното море.

Заснемането на музикалната комедия започва през януари 1980 г. с участието на Робин Уилямс в ролята на Попай Моряка и приключва края на същата година. След като изпълнява ролята си на филмов декор, селото на моряка става една от най-посещаваните туристически атракции в Малта. Освен това, от него има разходки с лодка около Anchor Bay, аудио-визуални спектакли, които включват клипове от бекстейджа на филма, водни трамплини, както и много други забавления и игри.

Селото на Попай се намира на 3 км от град Мелиеха. От столицата Валета може да се качите на автобус 42, а от Слима или Сейнт Джулианс – автобус 222. От Мелиеха на всеки час минава автобус 237, който води до селото на Попай.

Hobyto.com