Цял випуск без дипломи в Казанлък

6
Добави коментар

Цял випуск без дипломи в Казанлък

Публикувано на: 14.07.2009 |
източник: Монитор
Сподели в Svejo.net | Facebook| Последни новини

Нито един ученик от Професионалната гимназия по строителство в Казанлък няма да получи диплома за средно образование, сочат данните на Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора.

Причината е в слабите оценки от държавните зрелостни изпити. Двойките на възпитаниците на гимназията са 11, като трима от учениците са с по 3 двойки.

Общият брой на слабите оценки от държавния зрелостен изпит на ученици от община Казанлък е 120. От РИО-Стара Загора посочиха, че 14 ученици от общината са получили общо 28 двойки на матурите. В гимназия „Академик Петко Стайнов“ получените двойки са 21, като две от тях са на един ученик. От НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ двойките са две. Една е слабата оценка от матурата по математика на ученик от Математическата гимназия. В Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм двойките са 31. В Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт двойките са 24, като четирима ученици са с по две двойки. 21 слаби оценки има в Професионалната гимназия „Иван Хаджиенов“, в СОУ „Екзарх Антим І“ двойките са 4, а в ХГ „Св. Кирил и Методий“ – 5, като двама от зрелостниците са с по две двойки.

Стани приятел на „Къде да уча?“ във facebook и препоръчай на своите приятели