Народната медицина срещу бялото течение

19
Добави коментар
dingo_was
dingo_was

Бялото течение е често срещан здравословен проблем. Той може да продължи от няколко дни до няколко месеца. Ако не се лекува в първоначалните му стадии, то може да стане хронично. Сред някои от причините са замърсяване на тялото, предавани по полов път болести, инфекции, причинени по време на раждане, нездравословни навици на хранене и липса на поддържане на добра хигиена. Отделянето на бяло течение от гениталиите н жената е само един от симптомите на заболяването. Сред другите са отпадналост, главоболия, болки в областта на кръста. За щастие има някои домашни лекове, които могат да отстранят този неприятен проблем.  Жени, страдащи от него,  не бива да консумират пържени и лютиви храни, които да ги дразнят. Не бива също да стоят гладни дълго време. Ето и какви са те:

Един от начините е да сготвите малко ориз в половин литър вода. След като се сготви, изцедете водата и добавете лъжичка захар.Това е практичен начин за лечение на бялото течение.

Пийте сок от червена боровинка всеки ден.

Семената от сминдух са изключително полезни за лечението на този проблем. Направете чай от семена от сминдух, като сложите две чаени лъжици от тях в 1 литър вода. Оставете да заври и да къкри на слаб огън за около половин час.

Листата от орех имат свойства, които са полезни в борбата с инфекции и за лечението на бяло течение. Сместа, направена от поставянето на листата им във вода и варенето им около 20 минути, може да се окаже доста полезно за промивка на гениталните зони.

Бялата коприва също е доста ефективно средство при лечение на този проблем, защото цветовете й имат прочистващо и диуретично действие.

Яжте по 1-2 банана дневно за превенция от бяло течение.

Оцетът от ябълки е много ефективен при такива заболявания на гениталиите. В чаша вода сипете една лъжичка мед и една ябълков оцет. По два- три пъти всеки ден пийте по една чаша с тази течност. Ябълковият оцет е популярен с това, че прочиства организма и оказва благоприятен  профилактичен ефект и лечение  на бяло течение.

Белият  равнец също е много полезен в такива случаи. Той се залива с половин литър  вода, която е завряла и кисне така половин час. Прецежда се и се пие по четири пъти на ден преди да сте се нахранили.

Има и определена диета, която е практична при бяло течение:

Пийте в рамките на три или четири дни плодови сокове. След като приключите с пиенето на сока, минете на плодова диета за една седмица. Постепенно преминете на добре балансирана диета от пълнозърнести храни, свежи плодове, пресни и задушени зеленчуци.

Избягвайте да консумирате следните храни:

Бяло брашно
Бяла захар
Консервирани храни
Подправки
Кафе

Ако съблюдавате с какво се храните и следвате подходящ начин на живот, със сигурност ще се почувствате по- добре. Затова вземете необходимите мерки и положителният ефект върху здравословното ви състояние няма да закъснее.