Сок от картоф помага за отслабване и при артритни болки

12
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Има много различни видове картофи и всички те са чудесна и здравословна храна. Картофите, и особено пресните, имат много ползи за здравето. Те могат да бъдат прилагани директно върху кожата, а също така ефективно може да се прилага и сок от картофи. Сокът от картофи е богат на витамини A, C, B, фосфор, калций, желязо, калий, фибри и протеини. Вижте в кои случаи може да се възползвате от неговите полезни свойства.

Ползи за кожата

Сокът от пресни картофи ефективно помага при пъпки. С помощта на памучен тампон нанасяйте по няколко пъти на ден от сока върху засегнатите места.

Въпреки че все още е рано, добре е да знаете, че сокът от картофи помага и при слънчево изгаряне. Ако се случи кожата ви да пострада при слънчево или друг вид изгаряне, намажете засегнатите места със студен картофен сок.

Когато искате кожата на лицето ви да бъде блестяща, опъната и с по-малко бръчки, нанасяйте всекидневно върху нея сок от картофи.

В случай, че сутрин се събуждате с тъмни кръгове под очите и с леко подпухнала кожа около тях, отново намажете тези зони със сока. Сокът от картофи действа и като естествено избелващо средство. За да засилите действието му, добавете и няколко капки сок от лимон, след което обтрийте кожата. Изчакайте да изсъхне и изплакнете с вода.

Сокът от картофи е идеална добавка и към разкрасяващите маски за лице. В купичка сложете малко количество извара с малко пресен сок от картофи. Разбъркайте, нанесете върху почистена кожа и изплакнете след 10 минути. Тази маска има анти стареещо действие, хидратира и намалява фините бръчици. За оптимален ефект може да добавите и малко сок от прясна краставица.

Едни от първите бръчки, които се появяват върху женското лице са така наречените „пачи крак“. И при тях сокът от картофи може да помогне. Смесете малко количество от него със зехтин и нанесете върху бръчките. Оставете да действа 15-20 минути и изплакнете с вода.

Помага при хепатит

Консумиран като напитка, картофеният сок има детоксикиращо действие и помага да се изчисти черният дроб и жлъчният мехур. В Япония този сок се използва като допълнително средство при лечението на хепатит.

Намалява възпалението

Картофеният сок е отлично противовъзпалително средство, което може да облекчи неразположенията при артрит, болки в ставите и болки в гърба. Терапия с пресен сок от картофи се прилага от години за облекчаване на ревматични и артритни неразположения.

На този етап изследванията не са потвърдили напълно тази теория, но се смята, че пресният сок от картофи убива развитието на раковите клетки. Има положително действие и при язва на стомаха, бъбречни заболявания, сърдечносъдови заболявания, диабет, хипертония, заболяване на черния дроб, стомашни киселини и други.

Заздравява косата и й помага да расте по-бързо

Ако искате да имате хубава, лъскава коса и да намалите косопада, правете следната маска. В купичка смесете един или два яйчни белтъка, малко мед и пресен сок от картофи. Разбъркайте добре и намажете корените със сместа. Оставете да престои час-два и след това измийте косата си както обикновено.

Помага за по-бързото отслабване

Сокът от картофи може да бъде смесван с други плодови или зеленчукови пресни сокове, както и с мед. Сутрин преди закуската пийте по една чаша сок от картофи и вечер 2-3 часа преди сън също изпивайте по една чаша.

В някои случай сокът от картофи може да предизвика диария или стомашни болки. Ако усещате тези неразположения всеки път след неговата консумация, значи не е подходящ за вас.