Ежедневно или работно облекло в службата?

1
Добави коментар
julia_b65
julia_b65

Стара българска поговорка гласи „по дрехите посрещат” и всички ние днес сме сто процентово убедени в истинността на тази максима. И ето гардеробът ни вече „прелива” от стилни и елегантни костюми, с които се стараем да създадем добро първо впечатление и постигнем професионална визия. А нима не се състои именно в това ролята на работното облекло? Целта на работното облекло е да създаде професионална визия, елегантност, удобство и красота без значителни „инвестиции” от джоба на служителя. Обикновено работното облекло е за сметка на работодателя, с уговорката то да бъде върнато при напускане на заеманата длъжност.

Компаниите на запад вече са се убедили в безспорните предимства на това облекло. Установили са, че то е един от имиджовите знаци на компанията. Затова и носенето на работно облекло е едно от задължителните условия при постъпване на работа. То не само показва принадлежност и унифицира, но то е съобразено и с конкретната професия и сфера на дейност. Дискретно избродираното фирмено лого върху работното облекло е своеобразно признание, че фирмата ви е гласувала доверие именно вие да я представлявате пред нейните клиенти и партньори. Работното облекло е и своеобразно признание за професионалните ви качества от страна на компанията, която представлявате. От друга страна пак същото това лого върху именно вашето работно облекло говори, че за вас е чест да бъдете част от екипа на компанията.

Ежедневно или работно облекло в службата?

Трудно е да бъде даден еднозначен отговор на този въпрос. Едно обаче е сигурно – работното облекло пести на служителите едновременно време и средства. Това е така, защото работното облекло се предоставя от работодателя и се отчита като негов разход. Задължение на служителя пък е да поддържа работното облекло във вида, в който го е получил. Да бъде чист, спретнат и представителен при изпълнение на служебните си задължения.

Работното облекло пести от ценното ви време. Това също е безусловен факт. Вече не е нужно да губите време сутрин в търсене на подходящ костюм, съобразен със служебните ви задължения. Работодателят е помислил за това и е избрал вярното решение под формата на подходящо за длъжността и задълженията ви работно облекло.

В тази връзка това облекло се явява ваше улеснение и привилегия като ваше задължение е поддържането му чисто и спретнато. Но това се подразбира от само себе си, защото безупречният вид на работното облекло е показател за вашия професионализъм и едновременен израз на уважение към работата и към самия себе си.

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

VN:F [1.9.22_1171]

Facebook

Twitter

Google+

Pinterest