Днес е Световният ден на думата „Благодаря“

1
Добави коментар
agroplovdiv
agroplovdiv

Днес вълшебната дума „БЛАГОДАРЯ“ има празник!

Замисляме ли се колко често и по какъв повод казваме „Благодаря“? Дали го правим машинално, или от сърце, с истинска благодарност в сърцето? Всеки от нас е добре запознат със значението на добрият тон и маниерите и с нуждата от тях в ежедневието. Повечето благодарности, които изразяваме, отправяме сякаш случайно, без да мислим за тяхното значение.

Днес е Световният ден на думата „Благодаря“

Въпреки това според психолозите думата „Благодаря“ и всички подобни думи за благодарност притежават магически свойства. Доказано е, че с тяхна помощ хората доставят радост един на друг, изразяват внимание и разменят положителни емоции – нещо, без което животът ни би бил скучен и мрачен.

Психолозите са установили, че думите на благодарност имат благотворен ефект върху психиката – те стоплят и успокояват хората. Най-важният им съвет, обаче е, думите на благодарност да се казват искрено и от сърце.

Неслучайно в туристическите наръчници думата „Благодаря“ на съответния език е посочена на едно от първите места. Получаването на „Благодаря“ след услуга или добро дело автоматично кара хората да се чувстват по-добре. Така че, не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка. Не само днес, а винаги. БЛАГОДАРЯ!