Упражнения при болки в гърба

18
Добави коментар
theones
theones

Упражнения при болки в гърба

фев 10, 2014
Упражнения

0

 Болките в гърба са едно доста неприятно усещане. В повечето случаи се дължи на неправилна стойка при ходене и седене. В това положение, залежаването не е решение на проблема. Най-добрия вариант е движението и в частност упражненията за гърба. Чрез тях се премахва напрежението в тази област и в резултат от разтягането на мускулите, болките изчезват. При тази ситуация, добре е първо да посетите личния си лекар и след консултация с него, да предприемете някакви леки упражнения.

Упражнение 1:

Легнете по гръб, върху твърда повърхност, най-добре е на пода. Сложете дланите на земята, и вдигайте главата и раменете колкото можете, докато усетите напрежение само върху мускулите на гърба. Задръжте тази позиция  за няколко секунди и бавно се отпуснете на пода, в изходно положение. Повторете това упражнение 10-12 пъти.

 Упражнение 2:

Легнете по гръб. Поставете малка възглавница точно под врата. Свийте коленете и притиснете кръста плътно към пода. Хванете едното коляно с двете си ръце и притиснете бедрото към гърдите си. В това положение останете няколко секунди и отпуснете. В продължение на 10 минути сменяйте единия с другия крак.

Упражнение 3:

Легнете по гръб. И при това упражнение, трябва да поставите малка възглавничка под врата. Свийте коленете към корема. Поставете дланите си там, където са свити краката. В това положение извийте леко гърба и се опитайте леко да се полюлеете напред-назад. Повторете 10-12 пъти.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

Упражнения при болки в гърба, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

tweet

Профилактика при възпаления на влагалището

Видове упражнения

Още от тази категория

Видове упражнения

фев 06, 2014
0

Хайде да стегнем…

яну 11, 2014
0

Оформете талията си с…

ное 13, 2013
0