Професия ловец на змии

21
Добави коментар
lalchev
lalchev

22-годишният Васил Стоянов е студент в Икономическия университет във Варна, а от вчера е и официално назначен за ловец на змии. До издирването му се стигна след оплаквания за влечуги в паркове и детски градини, обясни кметът на морската столица Кирил Йорданов. Младежът лови змии от 7-годишен и признава, че не се страхува от екстремното си хоби. Досега не е бил ухапван от влечуго. Въпреки че днес е вторият му работен ден, Васил вече е посетил две места, за които граждани са сигнализирали, че се обитават от змии.

Един от посетените райони е Дом майка и дете в квартал „Виница“, където преди месец служители са забелязали влечуго, обясни Васил Стоянов.

„Отреагирахме максимално бързо. Потърсих змии, но на територията на двора на този дом нямаше влечуго. Това беше вторият сигнал. Първият беше от детска градина в Морската градина. Там беше същата история – видени са змии, но и там не открих такива“, разказа за Дарик Васил.

Ако все пак при следващ сигнал 22-годишният студент улови змия, влечугото ще бъде пуснато в гора или безлюден район, където няма да създава проблеми за хората. За посещение за място младежът получава по 25 лева, а за всяка уловена змия – по 50 лева. Договорът му с община Варна изтича на 31 декември тази година. През това време Васил ще събира пари, за да изпълни една от мечтите си – домашен любимец галапагоска костенурка.

Други новини от Варна