Стани Летяща лисица в Нова Зеландия (ВИДЕО)

1
Добави коментар
fzuberski
fzuberski

Стиска ли ти, брато? Стиска ли ти да летиш със 160 км/ч на 170 метра височина в поза Супермен? Ако отговорът е “да”, значи твоето място е в Нова Зеландия. Там се намира единственият по рода си атракцион, който се казва Летяща лисица.

Лягаш по корем в нещо, което прилича на спален чувал. Той е закрепен със стоманени въжета за платформа, която се движи по друго стоманено въже, което е с дължина малко над един километър. През това време ти пищиш като момиченце, а катеричките в Нова Зеландия те сочат с пръст и се насират от смях. Това се случва в Монкай Гравити Каньон, където изборът на екстремни атракциони е богат. Най-якият обаче е именно Летящата лисица.

Въпросите, които искаш да зададеш:

Има ли някакви задължителни изисквания?
Да. Трябва да си над 10 години и с тегло над 35 кг, иначе може да се изхлузиш от предпазния чувал. Също така не трябва да си над 150 кг. Тогава пък можеш да скъсаш въжетата и да цопнеш на сухо от 170 метра височина.

Може ли да се пусна с гаджето или брат ми?
Може. Дори трима наведнъж, но общото ви тегло не трябва да минава границата от 300 кг.

Колко вдига Летящата лисица?
Максималната скорост е 160 км/ч, а минималната е 130 км/ч.

Безопасно ли е?
Абсолютно! Има три вида предпазни въжета, които те пазят. Демек – две да се прецакат, третото ще ти спаси живота. От създаването на атракциона – 2004 г. до сега, не е имало случай и на едно повредено въже, така че…

Колко високо летя?
От 80 до 170 метра в каньона. Минаваш покрай скали, над дървета и потоци. Гледката е уникална, макар че първият път може да нямаш време да се насладиш, тъй като ще си зает да крещиш колкото можеш.

Може ли да пиша във Фейсбук, докато летя или поне да се снимам с муцка?
Не. Всички телефони се прибират преди да се пуснеш. Има специална камера, която те снима, така че ще можеш да се похвалиш на приятелите си.

Къде е финишът?
Няма финиш. Има крайна точка, при която спираш, след това мотор навива въжетата и те връща по обратния път, но на бавен ход.

Какво ще стане, ако се насера?
Носи си резервно бельо, защото на фрийшопа не продават.

И най-важното – колко струва?
От 150 долара нагоре. Има промоция за групи и семейства.