Неразположения по време на бременност, които не бива да игнорирате

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

През бременността в организма на жената настъпват многобройни промени и неразположения. Важно е да се храните пълноценно, да почивате достатъчно и да останете физически активни. Понякога въпреки спазването на всички тези правила се появяват някои симптоми, които не бива да подминавате. Ето някои от тях.

Вагинално кръвотечение или зацапване. Ако не усещате в продължение на няколко часа бебето да мърда или рита е добре да се консултирате с лекар.

През бременността е нормално да имате вагинален секрет, но ако той се увеличи или текстурата му се промени и стане кървава, слузеста, е хубаво да попитате вашия лекар на какво се дължи. Нормално е след 37-ата седмица вагиналният секрет леко да се увеличи.

Усещане на болки в корема или налягане в тазовата част (усещане сякаш бебето се опитва да се избута надолу), менструално подобни спазми, както и повече от четири контракции на час, ако сте бременна преди 37-ата седмица.

Неприятни и чести сърбежи по кожата на тялото съпроводени с обриви, температура и отпадналост.

Болезнено парене при уриниране. Това може да подсказва за възпаление на пикочните пътища. Малкото или никакво уриниране също не бива да се игнорира като симптом.

Тежък запек или диария съпроводени с коремни болки продължаващи повече от ден. Тежко и упорито повръщане след консумация на храна, напитки и вода придружено с треска. Следете за телесната температура, тя не трябва да надвишава 37,5 градуса.

Зрителни нарушения като двойно виждане, замъгляване, петна в зрителното поле придружени със световъртеж и силно главоболие, изтръпване и гадене.

Крампите в краката по време на бременност се срещат при почти всяка бременна жена. Но ако усещате тези неразположения всекидневно е добре да се посъветвате с лекар.

Често виене на свят съпроводено с припадък, затруднено дишане, сърцебиене.

Болки в гърдите и недостиг на въздух.