Как да си направите омбре маникюр?

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

След косите в омбре цветове, които много дами все още предпочитат да носят, не бива да пропускате и маникюра в стил омбре. Красивите преливащи се цветове правят ноктите да изглеждат още по-интересни. Как да си направите такъв маникюр? Ще ви трябват база за лак, два или повече различни цвята лак, като единият ще е основен, топ лак и гъба за нанасяне на фон дьо тен.

Такива гъби за поставяне на грим се предлагат във всяка аптека или парфюмерия. Обикновено са с триъгълна форма и бели на цвят. Нанесете базата за лак, а след това и основния цвят. Върху фолио или пластмасова основа сложете един или два различни цвята лак. Потопете леко края на гъбата в лака. След това с леки потупващи движения нанесете върху нокътя като не обхващате цялата нокътна плочка, за да може да се получи преливащ ефект.

Ако сте взели с гъбата по-голямо количество лак, не се притеснявайте. На лист хартия потупайте няколко пъти, за да може да се отдели по-голяма част от излишното количество. Изчакайте да изсъхне и нанесете топ лак. Ако искате маникюрът да стане още по-ефектен, топ лакът може да бъде с брокати. Друга идея, която ще направи ноктите ви красиви е смесването на няколко акцента в маникюра.

На някои от ноктите може да сложите камъчета или щампи. Щампите се предлагат в много и различни и интересни форми, лесни са и бързо се поставят.

В галерията ни може да разгледате идеи за маникюр с щампи, които да комбинирате с омбре ефекта в маникюра.