20 години по-късно: Сватбата на Жоро Илиев ще бъде излъчена в ефир

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Изминаха 8 години от убийството на Жоро Илиев и почти 14 от това на батко му Васил – основателят на ВИС. Въпреки цялото това време, интересът към двамата братя и всичко, което образите им символизират, е изключително голям.

Сватбата на Жоро Илиев и годеницата му Мая, състояла се на 24 април 1994, се слави като една от най-строго пазените тайни на бившата силова групировка. Присъствал е целият тогавашен столичен елит, а както всички знаят, голяма част от него е била свързана с ъндърграунд средите.

Легендите разказват, че в центъра на купона е бил Васил Илиев. Той подарил на брат си чисто нов „Ягуар“ и бил забранил гостите да носят анцузи. За сметка на това задължил гангстерите да сложат възможно най-много злато по себе си, а ако нямали такова, трябвало да вземат назаем.

Тържеството било изпълнено с елементи, емблематични за живота на тази част от обществото по време на Прехода. През няколко песни, например, пускали „Бедни и богати“ на Тони Дачева – това бил своеобразният химн на ВИС.

На 15-и февруари зрителите на „Поверително от NL“ по TV7 ще имат възможността да видят всичко с очите си. Автентични кадри от сватбата на Жоро и Мая Илиеви ще пкажат първата им целувка като съпруг и съпруга, размяната на пръстени, VIP гостите, скромните родители на булката и майката, дала живот на страховитите босове на ВИС – Венка.

TV7TV7

Ако искате да научавате от нас за всичко интересно, което можете да гледате на телевизионен екран, присъединете се към Jenite.bg във Facebook!