За любовта и природата – Edna.bg

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Снимка:
Thinkstock

Замисляли ли сте се, когато легнете сред омайните билки на Витоша, под галещото юлско слънце, и чувате жуженето на пчелите, какво означава това? Това означава, че цветята правят секс.

Сигурно ви се е случвало да попаднете в прегръдките на цъфнало ябълково дръвче и пак да чуете в тишината тяхното жужене. Тогава дърветата правят секс. Магнетично, нали? И какво се получава с помощта на пчелите? Още по-красиви цветя  и чудни, златночервени ябълки. Това е вселенската любов.

Защо в природата любовта се случва толкова естествено и истинско?

При нас, хората, всичко (дори в началото да е естествено) е грубо и става с усилие. Разваляме всичко, до което се докоснем. Започваме връзка и светът се променя. Обичаме всички и копнеем, дори вярваме, че всички ни обичат. След това всеки знае какво се получава. Единият или другият затъват повече във връзката. Жената иска да се обвърже завинаги. Да има деца и дом.

Мъжът се дърпа, защото осъзнава, че обича повече свободата и независимостта си. Изчитат се безброй книги от сорта “Как да го вържем за себе си?”, “Защо не иска да остане с мен?”, “Как да свалим жената само за един секс?” и т.н. Правим скандали и се обиждаме. Винаги има една недоизказаност, некомуникативност между мъжа и жената.

А в природата всичко е толкова просто и има своята закономерност.

Мъжките пауни танцуват своя танц, за да впечатлят женските, елените имат своята борба, за да покажат кой е по-силният, търтеите оплождат пчелата майка. Кога ще се научим да се радваме на нещата такива, каквито са тук и в момента. На пътя.

Пропускаме мигове и мигове живот, вместо просто да се обичаме.

Автор: Милен Волосгрей

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас
текстове на [email protected],
а одобрените ще публикуваме в рубриката „Из edna@“.