Арх. Стефан Рашков на 90 г.: Знам защо в България хората масово боледуват и умират

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Арх. Стефан Рашков е известен радиестезист от Велико Търново. Той е ветеран от Отечествената война, бивш полковник от армията. Завършва архитектура през 1963 г. и повече от 25 години работи по специалността си. Радиестезията му е хоби. Многогодишният му опит като такъв му дава основание да твърди, че съвременният човек е вплетен в грозна паяжина от различни патогенни, земно-космически излъчвания и радиации, които сриват имунната му система. А това причинява на хората най-различни заболявания, включително и рак.

Арх. Рашков навърши 90 години. Да му пожелаем бодрост, здраве и дълголетие и да продължи да бъде полезен на хората.

– Арх. Рашков, с какво ви грабна радиестезията?
– За радиестезията може да се говори много, макар че е сравнително нова наука. В някои научни среди тя дори още не е призната като такава, макар че радиестезичните методи и средства се прилагат още от древни времена. Приложима е във всички области на човешкото познание, прилагат я лекари, физици, математици, криминалисти и други. Чрез тази наука се постигат много точни и бързи резултати във всяко направление.

– А вие къде я прилагате?
– За мен радиестезията е хоби, но съм използвал нейните методи при проучването и откриването на подземни води при копаене на кладенци.

Зад гърба си имам почти 40 години такава дейност с повече от 400 проучени и изкопани кладенци от Дунава и южно от Балкана

Правил съм радиестезично проучване на сгради за жилища, за офиси, където съм откривал и много опасни земни излъчвания. Организирал съм радиестезична защита на тези обекти, за да не боледуват хората и да живеят до дълбока старост.

– Какво ще рече радиестезична защита?
– Всеки човек е закодиран да живее от 120 до 150 години. А вижте какво става – хората масово боледуват и умират, преди да навършат дори и 80 години. Защо е така ли? Преди да отговоря, нека да е ясно, че аз не съм лекар, нито лечител, а един обикновен радиестезист. Срещу причинителите на всички болести – вируси, бактерии, паразити, токсини и т.н., се води жестока борба. И в повечето случаи тя успява. Но срещу постоянно действащите и много коварни причинители на болести, които не са известни на обикновения човек, не реагира никой.

– Кои според вас са тези непознати причинители?
– Малко хора знаят, че съвременният човек е вплетен в грозна паяжина от обективно и постоянно действащи и много опасни за здравето му излъчвания. Точно те определят фона, на който протичат жизнените процеси в човешкия организъм. Точно те са, които сриват имунната система и причиняват едни от най-тежките заболявания.

– Какво представлява тази опасна паяжина?
– Това са т. нар. вертикални земни излъчвания на откритите, но малко популярни фън шуй процеси и популярната мрежа на Хартман, която е най-опасната за човека. Опасни за здравето са и подземните кухини и геологическите разломи. Има терени, участъци и райони, в които са концентрирани излъчванията на няколко от горните патогенни фактори, които са известни като геопатогенни зони, а сградите, изградени върху тях, са сгради-убийци. Изключително вредни са и пораженията от земните лъчения от радиация, като например главното елтабло във входа на блока, излъчванията на битовите електрически уреди и апарати като телевизори, компютри, микровълнови печки, мобилни телефони и др.

Обикновеният човек търпеливо понася пораженията на тези коварни, патогенни агенти, които го разболяват

Без дори да знае, той преждевременно напуска този свят поради невежеството си да се защити от тях.

– А има ли въобще такава възможност?
– Има, и при това твърде реална възможност, като използва сензационно прости, достъпни и напълно безплатни радиестезични методи и средства. Които, освен че ще го защитят от една или друга болест, ще му гарантират енергия и дълголетие.

– Казвате, че най-опасна е мрежата на Хартман, какво имате предвид?
– Най-напред ще кажа, че върху земната кора няма такава видима мрежа. През 30-те години на миналия век обаче немският учен д-р Ернст Хартман открива, че земното кълбо е покрито от мрежа ивици от лъчения, подобна на географските паралели и меридиани, с ширина 20 см. Тази мрежа е ориентирана по посоките на света и е наречена „Мрежата на Хартман”, на името на откривателя й.

По-късно се появяват уточняващи характеристики, които определят, че ширината на ивиците е от 25 см. Няма да се впускам в подробно описание на чертежите на тази система, но нескромно ще кажа, че в резултат на многобройните мои проучвания и прецизни измервания аз първи открих, че дебелината на стените на системата на Хартман е не 25 см, а 55 см. А това има голямо практическо значение, защото чистата площ на хоризонталната проекция е не на първоначално определените размери 230/180 см, а на размери от 195/145 см.

– Аз съм пълен профан в тази насока и нищо не разбирам от това, което ми казвате…
– Говоря за малките разстояния между стените на тази мрежа. А това значи, че където и да развива своята дейност, почива или спи в помещение с малки размери, съвременният човек всеки ден многократно преминава през тези вертикални стени на системата Хартман, често остава за по-дълго време в тях, а това ще рече, че той е в центъра на коварното въздействие на патогенните излъчвания.

– Как може да се избегне тази скрита заплаха за здравето на човека?
– С помощта на радиестезист и детектор.

Багетите и махалото са универсалните детектори

Аз например работя с багети. Ефектът се получава при перпендикулярното движение на невидимите стени. При движение през оста на стената махалото реагира, а багетите веднага се кръстосват и образуват буквата Х.

– Може ли да се избегне това коварно въздействие на патогенните излъчвания? И как?
– Може! Като човекът остава в чистите пространства между стените на системата. В някои случаи е достатъчно само да се измести столът, на който седи, от едно място на друго, да се мръднат диванът или леглото само на 50 см, за да се избегне разрушителното им въздействие върху човека. А това значи изследване на помещенията с помощта на радиестезист, изясняване на осите на вертикалните стени и установяване на чистите пространства. А в тях вече следва да се разположат легло, стол, диван и т.н. Това значи сградата да е ориентирана по посоките на света, с което проектантът не винаги се съобразява.

– И един последен въпрос: каква е вашата оценка за здравеопазването у нас?
– Моята оценка за здравеопазването е много категорична и трагична. В Република България няма институция с предмет на дейност „Опазване здравето на народа”. Здравеопазването у нас повече от две десетилетия е в непрекъснато реформиране без положителен ефект. Всяка реформа предизвиква болка и носталгия у бедните и възрастни хора по онова време, когато се лекуваха безплатно. Днес хората масово боледуват. И умират. Особено в малките населени места положението е съвсем трагично. Така е, защото лечебната дейност отдавна се е превърнала в търговска дейност…

Тодорка НИКОЛОВА