В търсене на изгубената капсула на времето на Стив Джобс

14
Добави коментар
wweb
wweb

По време на Международната дизайнерска конференция в Аспен (Колорадо) през 1983 г., младият Стив Джобс изнася паметна реч за технологичната еволюция, предричайки появата на съвременни явления като безжичен интернет, табелта, и даже App Store. За да управлява дигиталната презентация, съоснователя на Apple използва прототип на епохалната компютърна мишка Lisa.

След края на конференцията Джобс и другите участници в нея решават да дарят по една вещ, a сред тях попада Lisa. Предметите са заровени в капсула на времето, която според първоначалните планове трябвало да бъде изровена в началото на новото хилядолетие. През 2000 година участниците в конференцията организирали събитие по разкопаване на капсулата. В резултат на мащабни озеленителни и инфраструктурни проекти в района, тя не била открита.

 

 

В един от епизодите на предаването „Копачи“ по National Geographic, инженери тръгват по следите на изгубената капсула. И я откриват през септември 2013 г. Епизодът „Капсула на времето на Стив Джобс“ ще се излъчи на 25-ти февруари. Вижте какво ни очаква:

 

 

Освен компютърната мишка Лиса, в капсулата са открити още куп интересни предмети, в това число стек бира Balantine и кубчето на Рубик. Повечето от тях са били съхранени в пликове.

 

А, чухте ли, че ще се появи нов филм за Стив Джобс по сценария на Арън Соркин?