Клавишни комбинации за Adobe Photoshop и Adobe Illustrator

1
Добави коментар
optimalprint
optimalprint

Замисляли ли сте се колко време спестява използването на клавишни комбинации? Много по-лесно е да натиснеш 2 клавиша, отколкото да търсиш дадена опция в падащите менюта или пък в тези, които се отварят с десния бутон на мишката. Също толкова лесно е да създадеш и собствена клавишна комбинация за продуктите на Adobe.
Наскоро ми попаднаха две много интересни, графично представени клавишни комбинации за продуктите на Adobe – Photoshop и Illustrator. Те са създадени от хостинг компанията Zerolag. Надявам се да са Ви полезни и да съкратят времето за работа.
Ето и как да създадете собствена клавишна комбинация за функция, която не откривате в графиките по-горе. За целта от падащото меню “Windows” избирате опцията Actions.
В резултат ще се отвори нов прозорец, в който чрез натискане върху менюто, оградено с червено кръгче, може да създадете нов action.
В новия прозорец е необходимо да се попълнят малко данни – Име, в кой сет да се намира, както и с кой кратък клавиш да се изпълнява командата. Възможните комбинации са от F1 до F12 с опции за Ctrl и Shift. Всичко това е с цел да не се създаде конфликт с вече съществуващите команди. След като попълните данните е необходимо да запишете новия action чрез натискане на бутона Record.
С бутоните оградени в червено контролирате записа на командите, които искате да се изпълняват. Не забравяйте, че след като сте натиснали rec (кръглият бутон) е необходимо да натиснете и stop (квадратният бутон). За финал може да проверите изпълнението с бутона play (бутонът със стрелка), както и със създадената клавишна комбинация. Това е всичко. Вече имате нова клавишна комбинация за изпълнение на често повтарящи се команди.
Текст: Антон Даскалов
Related