Маги Желязкова: Не ме е страх да бъда щастлива

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Маги Желязкова щастлива с ново начало.

Маги Желязкова © Снимки: сп.Story

„Не искам да се правя на маймуна и да не мога спокойно да отида на кино или да седна да вечерям с човека, който е до мен, а вместо това все да се притеснявам кой какво ще види и напише“, така простичко Маги Желязкова обяснява откровеността, с която заяви в социалната мрежа, че със съпруга й Боби са се разделили след 13 години съвместен живот и че е намерила всичко, което й е липсвало в друг.

Откритостта, доста нетипична за известните жени у нас, естествено предизвика вълна от любопитство, най-вече по въпроса кой е новият, но това не изненадва нито нея, нито вече бившата й половинка.

Тук вече Маги слага бариерата – категорично, както винаги, и запазва самоличността на човека до себе си в неприкосновената лична територия.

„Решението е мое и е съвсем съзнателно. Не се страхувам да бъда щастлива“, казва тя, подчертавайки, че нестава дума за момичешка прищявка, а за крачка на зряла жена, която знае какво прави.

„Решението ми не е изненада и Боби го прие. Въпреки това той ще си остане най-добрият ми приятел и човек, но когото мога да разчитам за всичко и в бъдеще. Благодарна съм му за всичките 13 години, в които ме е търпял такава, каквато съм“, с топло чувство казва тя.

Маги и Боби се запознават в Китен, където той има бизнес, а тя е отишла на море. По онова време Маги е в края на дълга, 7-годишна връзка, която обаче още не е приключила. Затова и не смее да отговори на откровеното му ухажване, но пък и не може да скрие от себе си, че много харесва този мъж. Така лятото минава без двамата дори да се целунат. За сметка на това прекарват нощи наред в разговори под звездите. Трябва да минат месеци, преди отново да се срещнат и тогава Маги да отсече, както тя си знае – този ще бъде. Година след сватбата им се ражда синът им, който вече е на 12 години.

„Синът ми е най-важният мъж в живота ми и това никога не може да се промени. Радвам се, че е така и за баща му“, с естествена категоричност заявява днес Магдалена Желязкова, която не крие майчината си гордост, че до нея расте момче, което не би нарекла хлапе. Момче, което се интересува от света и в същото време не пропуска да засвидетелства отношението си към нея с мил жест за всеки празник.

Повече от десетилетие след първата среща, напълнили куп албуми с общи спомени, Маги и Боби установяват, че пътищата им са се разделили. И всеки ще продължи по своя.

„Никой не може да се върне назад и да създаде ново начало, но всички можем, започвайки от днес, да си осигурим различен край“, обича да цитира философската мъдрост на Мария Робинсън Маги Желязкова.

На прага на 40-те тя не само е готова, но и поема риска да скандализира, да възмущава или поне да бъде бомбардирана с всевъзможни клюки в името на решението, което е взела.

А то е да направи крачката, която правят много жени, но цената, която известните плащат за това, е далеч по-висока.

„Не ми се е случило нищо по-различно от това, което се случва с всяка втора жена. И в това няма драма. Този, с когото съм, е обикновен мъж, който няма нищо общо с медийното пространство. Има си бизнес, но не е милионер. Най-важното е, че ме обича безумно и ми дава всичко, което ми е липсвало“, отново е откровена Маги Желязкова.

Слънчева и емоционална, по мъжки самостоятелна и независима по характер, тя е категорична, че не съжалява за нищо, което е направила или не е направила. Или ще направи в бъдеще. Това, на което наистина държи, е никой около нея да не бъде наранен. Затова и се вбесила, когато прочела, че новият й приятел е известният от Survivor 2 „Мисия Робинзон“ Георги Костадинов. Причината отново се оказва снимка, която сама пуска закачливо в новогодишната нощ и на която се вижда как леко е захапала ухото на мъж с веселото пожелание много да я слуша.

„Животът понякога е гаден и все има някой, който да ни нарани. Но сега съм силна и обичана“, коментира Маги. А сега допълва и, че иска да се извини на Георги, макар самата тя да няма вина, че някой го е забъркал в история с жълтеникав оттенък.

Телевизионна водеща, дизайнер, носителка на титлата Мисис България, познато от модния подиум лице – Маги е сигурна, че винаги има не само сила, но и смелост да продължи напред и да сбъдва мечтите си, без да робува на тайни и предразсъдъци.

Затова и не спира да споделя в социалната мрежа всичко хубаво, което й се случва. Едни от най-зареждащите емоции изживяла в дните около Нова година на романтично пътешествие до Дъблин. Когато започне да разказва за неотдавнашното си приключение, лицето й се озарява и тя не може да спре – замъци, пъбове, пристанища, море и пясък забъркват пъстрия калейдоскоп на влюбена жена. А дали вече мисли за ново семейство и може би дете?

„Всяка жена мисли в тази посока, когато една връзка е сериозна, но е много, много рано, пък и каквото Господ реши“ без лицемерни увъртания признава Маги Желязкова.