Дерек Арден ни учи как да преговаряме

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Дерек Арден, наричан още Mr. Negotiator, има 3 десетилетия опит в областта преговорите. Той е водил преговори и обучения в 27 държави и е бил гостуващ лектор в Henley Management College в продължение на 12 години.

Дерек е единственият човек в Обединеното кралство, който е почетен член на следните три организации: Асоциацията на професионалните оратори, Професионален институт за управление (Chartered Institute of Management) и Училище по финанси IFS (IFS School of Finance).

– Г-н Арден, да започнем с основен въпрос: Винаги ли трябва да се преговаря?

– Да, но също така трябва винаги да оставяш нещо в условията и за другата страна, в противен случай резултатът може да не е от полза за всички и сделката може да пропадне. Те също трябва да получат нещо от сделката.

– Какви са разликите между преговорите в бизнеса и в личния живот?

– Всъщност няма разлика. Преговорите с твоя партньор или с децата ти могат да бъдат точно толкова трудни, колкото и бизнес преговорите. Принципите са същите.

– Във вашето обучение за преговори, говорите много за внимателното наблюдение на езика на тялото. Какви са проблемите обаче при преговорите по имейл и телефон, когато не виждаме събеседника си?

– Проблемите са, че не можеш да видиш другия човек и затова е по-трудно да се общува и да се разбере какво всъщност казва той. По телефона поне става въпрос за диалог, можеш да чуеш реакцията му от обсъждането и да се адаптираш по съответния начин.

По имейл няма никаква реакция. Твърди се, че значението на един имейл често зависи повече от начина, по който се чувства получателят в момента, в който го чете, отколкото какво всъщност пише в него. Една дума може да промени тона.

– Какво да очакват хората на обучението Ви в София в края на февруари?

– Това ще бъде един интерактивен ден, ще бъде забавно. Ще споделя с участниците своя опит и знания натрупани с много работа в течение на над 30 години.

Моята цел, на 27-ми февруари, ще е всички участници да направят повече пари от платеното за курса ми, само за седмица. Фантастична възвръщаемост за тяхната инвестиция в обучение, което може да промени живота им. Реална ситуация с полза за всички!

Обучението за преговори с Дерек Арден ще се състои на 27 февруари в София. Можете да се запишете за участие на сайта на събитието mr-negotiator.com , като организаторите съобщават, че остават под 30 места.