Българска мода за червения килим

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

„Опитвам се да дам всичко от себе си във всяка една рокля и да я заредя с живот“.

Това заяви дизайнерът София Борисова при представянето на колекцията „Red carpet“ („Червен килим“) на българската модна къща „Романтика“.

„С ревюто се опитах да покажа на абитуриентките, че има червен килим и в България, а нашите тоалети са достойни за него“, разказа носителката на отличието „Златна игла“, избрала певицата Мария Илиева за финален модел на ревюто.

Източник:
Любомир Спиров, БГНЕС

Талантливата певица дефилира с копринена булчинска рокля, в която дискретно присъстваха рози в бежов, розов и лилав оттенък.

Според София Борисова Мария Илиева притежава женствено излъчване, достойно за червения килим и именно то е било предопределящо при избора.

Източник:
Любомир Спиров, БГНЕС

Борисова сподели, че колекцията, за чиято подготовка е работила пет месеца, е вдъхновена от материите на една от най-известните фабрики за дизайнерски платове, с която работят имена от световната мода.

Сред тях са „Ели Сааб“, „Валентино“, „Зухаир Мурад“, „Ла Перла“ и „Фере“.

Родната дизайнерка разкри, че идеята на полупрозрачната коприна, под която се подава дантелена подплата, е да подчертае дискретната женственост и в същото време да накара дамите да се чувстват изкусителни и неповторими на червения килим.

„Тревистозеленото, бледото розе, комбинациите с корал, преливащата коприна в стил „омбре“ и джобовете при официалните рокли са хит в световната мода“, каза още София Борисова и препоръча на бъдещите абитуриентки да се вслушват в съветите на дизайнерите и да излъчват младост, а на булките – романтиката да не отсъства от тоалетите им.