Председателят на СДС е Мартин Димитров, реши съдът

15
Добави коментар
justtin
justtin

Софийският градски съд регистрира СДС с лидер Мартин Димитров. Това стана два дни след съдебното заседание по делото за регистрацията.

Във вторник СГС обяви, че ще обяви решението си в 14-дневен срок. На втория ден обаче съдът се произнесе по искането за вписване на промените в ръководството на СДС и регистрира за лидер на партията Мартин Димитров.

Съдът заличи стария Национален изпълнителен съвет и вписа в регистъра на политическите партии НИС на СДС в състав: председател – Мартин Димитров, заместник-председатели Цонко Цветанов, Любен Петров, Тони  Даскалов, Цветан Костов и Вълчо Чолаков, главен секретар Иван Сотиров и председател на Национален щаб за избори Найден Зеленогорски. В Контролния съвет на партията са вписани Румен Урумов, Любомир Борисов, Венета Коцева, Цоньо Ботев, Валентин Стоянов, Александър Абрашев, Иван Будимов и Петър Фотев.

СДС се представлява от лидера Мартин Димитров, а в негово отсъствие – от всеки един от петимата заместник-председатели и от главния секретар.

На съдебното заседание единият от адвокатите Димо Гяуров заяви, че сините вече не поддържат исканията си за вписване в новото ръководство на Пламен Радонов като заместник-председател и Дора Христова, тъй като те са били изключени от партията на 4 май. Гяуров заяви и че регистрацията на СДС се е забавила поради интервенция от страна на БСП и че кадър на червените си е признал директно в интервю, че една от грешките на БСП в предизборната кампания била и създаването на пречки пред регистрацията на Синята коалиция и на СДС, и се закани да отнесе въпроса до прокуратурата.