БНТ с HD канал за Сочи – Цифрова ефирна телевизия – Новини за цифровизацията в България

9
Добави коментар
smartoffice
smartoffice

БНТ с HD канал за Сочи

2014-02-08 (539 прочитания)

Непосредствено преди старта на Зимните олимпийски игри на 7 февруари, освен по БНТ 1 и БНТ 2, с високо качество, ще можете да проследите всички състезания на Олимпиадата и по БНТ HD. Каналът е безплатен за всички кабелни и сателитни доставчици. Ако обаче не сте абонати на никоя мрежа, можете да гледате безплатно новата програма и чрез цифровия мултиплекс с антена.

 

Олимпиада от сутрин до среднощ с кристално качество. Спортните фенове могат да разчитат, че мечтите им ще оживяват пред очите им. По-бързо, по-високо, по-силно. В Сочи и БНТ вече има свой собствен отбор от репортери, оператори, режисьори, монтажисти и инженери. В сърцето на олимпийския парк националната телевизия разполага със собствено HD студио. Между 7 и 23 февруари ще излъчим повече от 250 часа спорт с висока резолюция, с точност до най-малкия детайл.

Боряна Тончева – „Всички ключови събития – ски, фигурно пързаляне, модерните дисциплини, новите – сноуборд фристайл, абсолютно всичко, което си струва да бъде в този БНТ HD. Програмата започва сутрин от 8:30 ч., свършва след полунощ – цял ден само зимни олимпийски игри.“

Акцент в предаванията ще е българското участие. 18 българи ще се състезават в шест спорта – биатлон, ски алпийски дисциплини, ски бягане, ски скокове, сноуборд и спортни шейни. Коментарното студио с Евгения Раданова ще гледаме освен от БНТ HD и по БНТ 1 и БНТ2. Картината с висока резолюция ще може да се приема от всички по два начина – наземно, чрез новия цифров мултиплекс и през кабелните и сателитни оператори. Зрителите трябва да имат HD телевизори с вграден декодер MPEG 4 или външен HD приемник.

Сигналът на Олимпийския канал във високо качество идва от тук. БНТ го предоставя безплатно на кабелните оператори. Ако имате цифрова телевизия и декодер, който приема HD също ще може да го гледате безплатно.

Хокей, фигурно пързаляне, бобслей и шейни. Внимание – може да помислите, че сте на пистата. Олимпадата също има с какво да ви изненада – Зимбабве, където никога не пада сняг, ще дебютира на игрите.