Всичко, което трябва да знаем за Мадона преди 29 Август

4
Добави коментар
juliak
juliak

“Аз съм различна от това, което си мислите, че съм. Виждате звездата от шоубизнеса – имиджът, към който се стремя. Вкъщи е различно – преди всичко съм човек.”

Не можете да си представите, нали? Разбира се, че не можете. Всички ние я познаваме като секссимволът на хилядолетието, провокативната икона, добрата певица и още по-добрата бизнес дама… Понякога изглежда като проститутка, понякога като ездачка от Дивия запад, а друг път дори като гимназиална учителка. Въпреки това, ние я уважаваме заради умението й да изглежда на определеното място по правилния начин.

Напоследък таблоидите постоянно се опитват да свържат името „Мадона” и думата „скандал”. Светлината обаче не пада върху провокативната природа на звездата, а върху умението й да бъде майка. „Тя е деспотична майка, която отглежда децата си с военна дисциплина”, твърди британският The Sun. “Не мисля, че има нещо лошо в това, децата ми да се хранят здравословно и да си лягат рано. Аз съм г-жа Отговорност и очаквам децата ми също да се държат прилично”, споделя звездата.

Но какво всъщност означава това? Нищо, срещу което да се противопоставите: на звездните наследници не им е позволено да се заседяват прекалено дълго пред „the idiot box” (телевизора, според Мадона), напротив – окуражавайки ги да четат, материалното момиче вярва, че интернет пространството не се е превърнало в заместител на книгите. Има и още нещо – една от най-богатите жени в шоубизнеса е твърдо против „подмятането” на пари пред децата. ”Има неща, които децата искат, но няма да получат. Ако искат чифт маратонки Nike, не се противя толкова много, но това не значи, че ще получат десет чифта. Трябва да свикнат с тези неща.” Ще останете изненадани от правилата, които бившата г-жа Ричи налага – ругаенето е забранено, а здравословната закуска е абсолютен must. Звездата, която някога живееше на пържоли и уиски, днес е един от многобройните фенове на „зелената” вълна – спанак, авокадо и разбира се, минерална вода.

След като беше коронована за „Кралица на попа”, на всички ни се струва, че нещата около Мадона просто се случват. Далеч не е така – колкото и банално да звучи, всичко е плод на усилена работа. Часове и дни, прекарани в звукозаписното студио – всичко това, докато не се постигне пълно съвършенство. „Мисля, че на хората им е известно, че съм работохолик”, казва тя. Това не е достатъчно – замислете се и ще се сетите за поне още един ваш познат със същото прозвище. Бихте ли го сравнили с Мадона?

IQ-то й е 140 и независимо от това, че е поп звезда, успехът й се дължи много повече на интелигентността й, отколкото на гласа й. Кариерата й не се дължи на късмета или на невероятния й талант, напротив – дължи се на упорит труд и находчивост. От 1989г. насам тя не спира да си играе с публиката, съчетавайки в три напълно различни роли – на творец, на мениджър и на продавач. Това е триото, което движи фабриката за пари в шоубизнеса и се слави с постигане на невъзможното.

Независимо, че много от действията на дивата са всъщност стратегически маркетингови ходове, влиянието им върху lifestyle-а е удивително. Мадона е първата, която допринася за женската еманципация, за толерантността към хомосексуалността, за интеграцията на испанците към американците и не на последно място за „прераждането” на юдаизма.

Днес, „кралицата на попа” не се нуждае от речи. Един прост жест е напълно достатъчен. Просто защото тя е неустоима. И незаменима. Ние й се възхищаваме. Ако Майкъл Джексън е „кралят на попа”, то Мадона със сигурност е кралицата. Просто защото е незаменима. По този повод ние не можем да пропуснем концерта от световното Sweet & Sticky турне. Датата е 29 август, а мястото – стадион „Васил Левски”. Защо? Ами просто, защото тя ще бъде там – една от малкото жени с главно „Ж”.