Да посрещнем пролетта със здрава и красива кожа

29
Добави коментар
dingo_was
dingo_was

Смяната на времето се отразява върху кожата ни. Увеличава се значително необходимостта от грижата за нея. Промяната на сезоните трябва да доведе и до изменения, свързани с това кожата да се поддържа здрава и красива. Тъй като през пролетта хората прекарват повече време навън, грижата за кожата става задължителна.

Днес има повишено внимание, свързано с промените на времето и ефекта на това върху кожата. Тъй като през пролетта, въздухът все още е сух, кожата е застрашена от изсушаване. Ако не се вземат подходящите мерки за защита от слънцето, то кожата не само ще се изсуши и напука, но и ще бъде предразположена към изгаряния от слънцето. За да бъдете сигурни, че кожата се нагажда добре към летния сезон, то трябва да се вземат мерки и през пролетта.

Ето какви мерки трябва да взимате през пролетта във връзка с грижата Ви за кожата:

През пролетта гримът трябва да бъде по-лек, отколкото през зимата. Основата за грима трябва да след дълбоко овлажняване на кожата. Опитайте да използвате течна основа, която  има овлажнител и слънцезащитен фактор в него.

Хващането на тен не е добра идея през пролетта. В случай че искате да поработите върху тена си, използвайте подходящ лосион и не стойте без защита под вредните слънчеви лъчи.

Ако сте били навън, вземете душ незабавно щом влезете вкъщи. Така ще се отървете от бактериите и други вредни микроби, които могат да причинят инфекции.

Тъй като температурите могат да се покачат през пролетта, е възможно проблемите на хората с акне да се задълбочат. За да поддържате кожата чиста и лъскава, мийте  всеки път, когато идвате отвън.

Ползвайте почистващ, тонизиращи и овлажняващи препарати всеки ден. Повтаряйте процедурите два пъти дневно – веднъж сутрин и веднъж преди да легнете да спите.

Ако откриете нещо необичайно за Вашата кожа, консултирайте се с Вашия лекар.

Използвайте екфолиант и маска

Със затоплянето на времето, най-добрият начин да се погрижите за кожата си е да я освежите с домашно приготвена маска или ексфолиант. Те  могат да добавят съставки, които хидратират, тонизират, премахват токсините и ексфолират  кожата в зависимост от съставките в тях. Ако кожата Ви е мазна, използвайте маска с домати. Ако е суха, няма нищо по-добро от това да я хидратирате с маска с ябълки. За всички типове ексфолиант с ягода ще освежи кожата. Използвайте маска или ексфолиант не повече от 1-3 минути седмично.

Ето и една практична  маска с ягоди. Съдържа следните неща:

1 чаена лъжичка кафява захар

1 ягода

Мед

Намачкайте ягодите. Добавете кафявата захар, както и малко количество от меда. Нежно масажирайте върху кожата и изплакнете добре.

 Грижата за кожата е много важна при затопляне на времето, защото само така можем да бъдем сигурни, че ще изглеждаме добре и ще повдигнем  самочувствието си.