Поклон! Лудогорец разтърси Европа с уникално геройство! ~ Клюки – Новини – Скандали

15
Добави коментар
biliana
biliana

Невероятен Лудогорец срази Лацио насред Рим и постави в шок Лига Европа

Още един велик миг за Лудогорец вече е факт. Българският шампион надделя над Лацио като гост с прекрасен гол на Роман Безяк. Срещата бе от 1/16-финалите на силния турнир Лига Европа.

Двубоят стартира равностойно, като през първата част родният първенец имаше немалко добри възможности за попадение. Още в 9-та мин. Лудогорец получи шанса за гол, но Светослав Дяков пропусна по безумен начин дузпа в полза на нашия тим. Към края на полувремето Мишо Александро отправи страховит шут от движение, но той премина встрани. В 45-та мин. обаче дойде мигът на цяла България. Роман Безяк сътвори страхотен удар от дистанция и откри резултата в полза на тима на Лудогорец.

Втората част обаче стартира кошмарно за българския тим. В 50-та мин. бе отсъдена дузпа и за Лацио. Андерсон обаче не успя да преодолее Владислав Стоянов. Няколко минути по-късно пък ужасът на Светослав Дяков стана пълен. Той получи втори жълт картон и пое пътя към съблекалните. Тогава римският отбор натисна жестоко. В игра се появи Антонио Кандрева, който не спря да тормози отбраната на Лудогорец. Вратарят Стоянов обаче тази вечер бе просто брилянтен. Освен дузпата, той спаси невероятни удари, а резервата Ешпиньо веднъж изби от голлинията с глава. Лацио обаче също остана с 10 души в 72-та мин. след изгонване на Каванда, който изрита Минев по жесток начин.

В крайна сметка Лудогорец стигна до историческа за себе си и цяла България победа с 1:0 над Лацио в Рим. Предстои реванш в София.
Източник