Aakasha: българското участие на London Fashion Week » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Няма съмнение, че българските дизайнери заслужават сериозно международно признание, защото техните креативни идеи по нищо не отстъпват на всепризнати имена в модния бранш.

За нас е голямо удоволствие да ви разкажем за дефилето на една българска марка, състояло се в рамките на Седмицата на модата в Лондон. Милена Китина, която стои зад бранда Aakasha представи своите страхотни модели на 15 февруари, в рамките на голямото модно събитие.

“Събитието беше прекрасно. Много професионално и перфектно организирано! Момичетата бяха изключително дисциплинирани и се справиха отлично. От самото пристигане до тръгването – целият екип се беше погрижил много добре за дизайнерите, които участваха, включително и Aakasha!”, сподели с нас талантливата българка.

За своите творения дизайнерката казва, че са израз на нейната страст към модата и свободата, начин да даде на света нещо добро от себе си, влагайки цялата си любов. Първото нещо, което прави впечатление в колекцията е свободата при кройките на дрехите и разкошните асиметични силуети, създаващи усещане за динамика.

„Колекцията е вдъхновена от основната идея на лейбъла, а именно – човек да има възможност за избор дори в облеклото, което предпочита. Дрехите ми обикновено могат да бъдат облечени поне по два начина, а в много случаи и в повече варианти – така клиентите имат свобода на избор и възможност да бъдат различни дори и в една и съща дреха„, обяснява Милена Китина.

Дрехите на Aakasha определено ще накарат всички ценители на артистичната и различна визия да се влюбят в тях. От нестандартните палта, до разкошните ризи и широки панталони – всеки елемент от тази модна линия ще придаде индивидуален характер на стила ви.

Харесва ни баланса между леки прозрачни материи и тежки надиплени платове, небрежното излъчване, което обаче е подчертано от елегантна класическа палитра. Екстравагантни бижута чудесно подчертават настроението на цялата модна колекция.

„За мен Акаша е уникалност и подчертана индивидуалност. Акаша е навсякъде и всичко, тя е ежедневното предизвикателство за всеки, да се осмели да бъде уникален и различен. Аз съм пристрастена да откривам всеки ден моята нова същност чрез дрехите си и се надявам и за вас да е така”, разказа пред emodno.com дизайнерката.

Автор: Делица Цонева