Английски език – задължително условие за успешна професионална реализация

1
Добави коментар
m_juneva4
m_juneva4

15 Февруари 2014г.

Ако чуете в неволно подслушан разговор репликата: „владеенето на английски език днес е задължително условие за успешна професионална реализация”, то със сигурност ще поклатите глава в знак на съгласие. И няма как да не се съгласите с това твърдение щом и статистиката сочи, че това е най-разпространеният в световен мащаб. Признат за официален език на Европейския съюз, в която и страна от съюза да отидеш, няма да „останеш гладен”, ако го говориш. Въпреки че предвид високия социално-икономически стандарт на живот, много по-примамлива е идеята да потърсиш препитание именно на Острова. И тук възниква въпросът, кога да започне изучаването на английски език, къде и при какви условия. Ако ли изразът „при какви условия” да ви звучи странно, не се учудвайте. Той е съвсем точен. Мнозина смятат, че усвояването на английски език може да се постигне и там, „на място, в практиката и ежедневния живот”. Но това не е съвсем вярно. Както у нас, така и на Запад, за да кандидатстваш за престижна, добре заплатена длъжност е необходимо да владееш писмено и говоримо английски език. А английски език на такова ниво не се учи в практиката, ако и тя значително да допринася за усъвършенстването на предварително натрупани базови познания.

Тоест изучаването на английски език трябва да започне в най-ранна детска възраст. С риск да прозвучи грозно, смея да запитам защо политиците не го въведат като официален език в страната ни? По този начин ще дадат един по-добър старт на гражданите си, след като така или иначе не могат да им осигурят „нормални” условия за живот и да ги задържат в страната. А и всеизвестен факт още от време оно е, че сме склонни към чуждопоклонничество. Защо тогава от екрана вместо турски да не ни „залива” реч на английски език? Замислете се по въпроса, господа политици!

И ако в горните редове да има и доза сарказъм, фактите са си факти. Днес безспорно едно от основните условия за успешна професионална реализация е да владееш английски език. Само в Лондон българите наброяват 60 000 души. А интеграцията и реализацията там е много по-лесна, ако си завършил тамошен университет. За да кандидатстваш и те приемат обаче, освен достатъчен паричен ресурс, задължително условие е и да владееш английски език на едно много добро ниво.

Ако ли пък си изтървал удобния момент, то никога не е късно да го научиш. Особено днес, в ерата на глобалните технологии, възможностите за изучаване му не са една и две. От повече или по-малко утвърдените и реномирани езикови курсове и школи през частните уроци, за да се стигне до придобилите напоследък популярност уроци по английски език онлайн – http://omegals.com/obuchenie_na_angliiski_ezik.php