„Мегингс“ – стара дреха с ново име

14
Добави коментар

След традиционните „легингс“ (за които си имаме и българска дума: клин), сравнително по-новите „джегингс“ (комбинация от клин и дънки), идва ред на „мегингс“ – мъжки легингс, т.е. клинове за мъже.

Мъжете носят клинове от край време, но в днешно време сме свикнали да ги виждаме по-скоро на спортистите и рок-звездите, отколкото на улицата. Дали мъжът на улицата обаче е готов да замени панталона, пък бил той и ластичен, с клин? Адам Фрек и Андрю Волк са убедени в това.

През декември те основаха в Чикаго “Meggings Man Clothing” – фирма, която се занимава с производството на мъжки клинове. „Засякохме търсене на удобни тесни мъжки долнища от спандекс, които могат да влязат в ежедневния гардероб на мъжете“ – казват те в имейл до в-к „Дейли нюз“. Компанията предлага мегингс в различни цветове и принтове, включително лъскаво златисто и камуфлаж. За разлика от традиционните легингс, които обикновено се носят от жени, мегингс са разработени според структурата на мъжкото тяло: обърнати триъгълни платки на бедрата, широк ластик и имитация на цип отпред.

„Виждаме, че някои от нашите клиенти комбинират клиновете с други долнища, например с бермуди или дори с втори чифт мегингс, който подгъват или надиплят нагоре, за да се показва долния чифт“ – казват от компанията. И макар че през 2012-та, когато се заговори за тази нова модна тенденция, мъжкото списание GQ зае твърдо негативна позиция, тенденцията не спира да набира сила.