Превю: Седмица на модата в Милано, есен 2014 » Моден свят

13
Добави коментар
svetla58
svetla58

От миналата седмица, едни от най-известните италиански брандове показват своите разкошни модни творения за следващия есенно-зимен сезон. Както винаги в Италия, елегантността е преплетена с артистичност, а понякога и нотка дързост. Нека видим ‘откъси’ от дефилетата на едни от най-известните модни къщи.

Gucci

Въпреки че вече се изкушихме да ви покажем дефилето на Moschino, Седмица на модата в Милано, стартира с ревю на италианската марка Gucci. Фрида Джанини ни очарова с облекла, вдъхновени от елегантното настроение на 60-те. Тя ни предлага изящни тоалети в мека пастелна гама и много кожени „изделия”.

Цветовете, които преобладават в модната линия са: небесносиньо, каки, бледорозово, меко бежово, сиво и черно, а интензивен акцент е жълтото. Виждаме висока талия при роклите със средна дължина. Тоалетите са подчертани от сексапилни кожени чизми от змийска кожа или в цветове като черно, шоколад, бежово. Костюмите са вталени, а връхните дрехи са с по-обемна кройка.

Prada

Артистични и изключително колоритни като цвят и настроение – такива са облеклата в новата колекция на Миучия Прада. Както винаги, тя изгражда една забележима и силна визия. Дизайнерката е черпила вдъхновение от 70-те и 80-те години. Тя акцентира върху кожените палта с вълнени детайли, интензивните геометрични контури, ефектни шарени щампи, полупрозрачни рокли, под които се вижда бельо с анимационни герои. Палитрата е наситена и контрастна с акценти в жълто, златно, червено и лилаво.

Emporio Armani

“В момента” се казва новата колекция на модната линия Emporio Armani. Дали италианският дизайнер ни показва, как чувства модата в този момент или влага друг смисъл в това название не знаем, но виждаме неговия неподражаем елегантен почерк. Армани събира на едно място женствеността и строги черти от мъжките силуети, внасяйки от своето чувство за естетика, деликатност и прецизност, потопени в графична гама, с фини нотки на сини нюанси.

Roberto Cavalli

Италианският моделиер представи една много шикозна колекция за сезон есен-зима 2014-2015 година. Той се е фокусирал към официалните тоалети, които са разкошна препратка към епохата Бел Епок. Арт деко стилистиката се усеща като настроение в изисканите детайли, перата, инкрустациите и бродериите на стилните рокли с различна дължина. Кожени яки и дълги висящи колиета придават още по изискан вид на дамите.Палитрата е предимно мека и елегантна – бяло, екрю, сиво, сребристо, черно, с акценти на кобалт и червено.

Just Cavalli

Младежката линия на Кавали излъчва много свежест, подчертана от ярък колорит, грабващи окото шарени щампи с флорални или животински мотиви, наситени цветове, ефектни комбинации и атрактивни аксесоари. Дизайнерът налага една много очевидна тенденция – ресните! Те се появяват в дамската визия при различни части от облеклото като топло пончо или вталени панталони, но ги виждаме също при чизмите и чантите от велур.

Редактор: Делица Цонева

Вижте още:

Цветен дебют на Джеръми Скот за Moschino

Aakasha – българското участие на London Fashion Week

Превю: Седмица на модата в Лондон, есен 2014

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк, есен 2014 (част 3)

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк, есен 2014 (част 2)

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк, есен 2014