Идеи за малкия килер

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Почти всяко по-ново жилище разполага с малък килер, в който може да се съхраняват различни домакински принадлежности. Как да оползотворите максимално пространството на малкия килер и за какво може да го ползвате?

Не пренебрегвайте малкия килер, когато става дума за обзавеждане и декор на дома. Ако оставите макар и на вид миниатюрното помещение, без да бъде боядисано или подредено в стила на цялото жилище, то ще изглежда като „кръпка“, която сте оставили недовършена.

Изберете неутрален цвят за малкия килер, ако не искате да се ангажирате с определен стил в декора и все още не знаете за какво ще ползвате мястото. Идеални за целта са пясъчните тонове и сивото. Другият вариант е да действате смело и да боядисате малкия килер в ярък и забележим цвят, така че с помощта на контраста да откроите помещението от останалите. Фуксия, тюркоказено или тревистозелено имат подобен ефект.

Вижте също: Защо да изберете дом в пастелни цветове

Функцията на малкия килер зависи изцяло от вашите потребности. Независимо колко скромни са неговите размери, той винаги може да ви е от полза. Малкият килер може да ви служи като перално помещение – ако ширината е по-голяма, вътре може да разположите една до друга пералня и сушилня.

Вижте също: 7 предимства на малкото жилище

В случай, че нямате много място встрани, но разполагате с висок таван, тогава поставете сушилнята върху пералнята. Третият вариант е да монтирате комбиниран модел, над него да поставите рафтове с перилни препарати, панери с чисти кърпи, а на вратата може да монтирате текстилен кош за мръсно пране.

Малкият килер може лесно да бъде преобразен в мини офис. Достатъчно е да монтирате плот, който да ползвате вместо бюро, етажерка на някоя от стените и коркова плоскост за повече удобство. За да спестите място от осветление, монтирайте лунички на тавана. Моливник на плота, кошче за боклук и снимка са достатъчни да допълнят вашият уютен офис кът в килера.

Използвайте малкият килер за организация на хранителни продукти, ако разполагате и с не особено просторна кухня. Кутии, буркани и панери помагат за подредбата на отделните продукти, така че да използвате максимално практично мястото. Съветваме ви да държите списък на вратата с всичко, което съхранявате в килера, тъй като понякога може да забравите, че разполагате с даден продукт. Освен това така по-лесно се ориентирате, когато дойде време за голямо пазаруване.

Вижте също: Идеи и съвети за малката баня

Скромните размери на малкия килер са идеални за мини работилница или хоби кът. Дръжте металните инструменти на магнитна релса, монтирана на стената, дребните части – в бурканчета от бебешко пюре, по-големите неща – в куфарчета. Нуждаете се и от работен плот.

Но най-често хората използват малкия килер за съхранение на стари вещи. Съветваме ви да държите всички в надписани кашони или прозрачни кутии, за да знаете винаги какво има в тях. Освен това поне веднъж в годината проверявайте и разчиствайте, за да има място за „нови“ попълнения.

24.02.2014/ Христина Спасова