Виж новият Galaxy S5 на Samsung

0
Добави коментар
BulFootball
BulFootball

Виж новият Galaxy S5 на Samsung

Nadpis.com

25/02/2014

Новият Galaxy S5 вече тук и знаем всичко за него.
Монитор за сърдечния пулс и скенер за пръстов отпечатък са новостите.

Знаковият смартфон на южнокорейския производител е на границата на фаблетите с 5.1-инчов, 1920×1080 дисплей и има скенер за пръстов отпечатък на Home бутона, както и устройство за следене на сърдечния пулс.

Galaxy S5 е също така водо- и прахоустойчив, което може би е най-полезната му нова характеристика, отбелязва Techcrunch.

Функциониращият с Android 4.4 смартфон не се отличва с промени в дизайна, като се придържа към пластмасов гръб и закръглени ъгли, но скенерът за пръстов отпечатък и мониторът за пулс са сериозни хардуерни добавки.

Galaxy S5 изглежда се фокусира върху здравословни и фитнес приложения, което може да предшества подобна промяна и при хардуера и софтуера на Apple.

Много хора без съменние ще обвинят Samsung, че със скенера за пръстов отпечатък копира Apple, но всъщност той е доста различен от този в iPhone 5s.

Устройството на Samsung може да регистрира три различни пръстови отпечатъци, като за регистрацията са необходими осем плъзгания на пръста. Версията на Apple функционира с допиране на пръст. Galaxy S5 може да се отключва с пръстов отпечатък, но посредством тази технология могат да се оторизират и онлайн разплащания чрез PayPal.
Други акценти в новия смартфон са 16-мегапикселова камера с възможност за записване на 4К видео и черно-бял режим за спестяване на енергия, който обещава до 10 часа сърфиране или 12 часа пускане на запис. / агенция Фокус

Коментари

коментара