Защо обичта е важна

2
Добави коментар
BioDarove
BioDarove

Автор: Сю Герхард

В „Защо обичта е важна“ психотерапевтката Сю Герхард обяснява как привързаността изпълнява решаваща роля за развитието в началните етапи от живота, как най-ранните взаимоотношения между бебето и неговите родители имат дълготрайни и сериозни последици.
Като разглежда биологическите и психологическите механизми, посредством които тези отношения моделират нервната система на бебето, Сю Герхард показва как развитието на мозъка предопределя бъдещото емоционално щастие на човека. Обект на нейния детайлен анализ са конкретни ранни „пътища“, които могат да окажат влияние върху начина, по който реагираме на стреса и могат да допринесат за развитието в зряла възраст на проб­леми като анорексия, алкохолна или наркотична зависимост и антисоциално поведение.
„Защо обичта е важна“ е увлекателна и достъпно написана интерпретация на най-съвременните открития в неврологията, психологията, психоанализата и биохимията, представляваща интерес както за професионалистите, така и за родителите, които искат да осъществят по-пълноценна и благотворна връзка с децата си.

Година на издаване: 2014
Страници: 272 стр.
Корици: Меки
Формат: 14 х 21 см.

Издателство: Изток-Запад