Полезни съвети за по-добра SEO оптимизация

5
Добави коментар

В следващите няколко дена ще опиша няколко различни техники за по-добра сео оптимизация. Независимо дали вашият сайт е информационен, електронен магазин блог или форум, следвайки тези техники ще съумеете да извлечете по-голяма полза (пари) от сайта си.

1. Оптимизирайте HTML Title-а на сайт си.
Оптимизирането на Title тага във щавите страници е може би най-лесното нещо, и основната стъпка в СЕО оптимизирането.Основното правило тук е: „Използвайте ключовите думи за сайта в Title тага на вашите страници“. Желателно е ключовата дума да е измежду първите в Title тага.

2. Подобрете ползваемостта на сайта си
Защо Google са номер1 в бранша. Защото постоянно работят над алгоритмите си за връщане на най-добрите резултати при търсене. Ако искате вашият сайт да бъде в челните позиции е добре да се съобразявате с тях. С други думи… потребителите трябва да останат доволни попадайки на вашият сайт. Ето и моите съвети по въпроса:
• Осигурете пълна информация за темата над която работите, предоставяйки на читателите си връзки към други източници.
• Добавете връзки към свързано с темата съдържание от вашият сайт.
• Дайте възможност на потребителите да оставят коментари
• Форматирайте правилно съдържанието си. Дори и да сте най-изчерпателният източник за конкретна информация, никои няма да е прочете ако тя не е оформена в абзаци, улесняваща четенето и.
• Добавете мултимедия. Визуалното обяснение на дадено решение се възприема много по-лесно отколкото прочитането на стотици редове.

3. Оптимизирайте съдържанието на сайта
• Първа стъпка към оптимизирането на съдържанието е добавянето на ключовите думи в съдържанието на страницата. Ако я няма там страницата няма да поличи висока оценка – респективно няма да се позиционира добре при търсене.
• Втората стъпка се отнася до свързаността на ключовите дими със съдържанието на страницата. Ако използвате ключова дума „СЕО“, не пищете са грешки в дизайна или други неща които нямат нищо общо с популяризирането на даден сайт.
• Третата стъпка е в създаването на връзки към сходно полезно съдържание. Препоръчително е тези линкове да бъдат също във вашият сайт, ако ли не използвайте други компетентни източници.

4. Удължете периода на регистрация на домейна
Няма данни че Google ползват такава информация при оценяването на сайтовете, но има логика да е така, защото ако даден сайт се прави с цел СПАМ, едва ли някой ще плати регистрацията на домейна за 5-10 години знаейки че сайта му ще бъде вкаран в черният списък.

5. Снабдете се с вътрешни връзки в сайта си
Наличието на връзки във съдържанието на страниците ви може драстично да повиши СЕО резултатите Ви поради няколко причини. Google използва PageRank-а като част от системата си за оценка на сайта Ви. Името на връзката ви също е от значение, а тук вие имате пълен контрол. Добра практика е да кръщавате страниците си използвайки ключовите думи (пример: www.domain.com/search_engine_optimization.html е по-добър вариант от www.domain.com/article4.html)

6. Добавете ново съдържание.
Google обича големи сайтове с обновяваща се информация. За Вас ще е по-лесно да позиционирате сайта ви на челни позиции ако той има повече страници, с повече информация… отколкото ако сайта ви представлява една страница.
Както е казал Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече“

7. Набавете външни линкове към сайта си.
Тук принципа на Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече“ важи с пълна сила. Добавете сайта си във всяка свободна директория което Ви попадне. Няма как да сгрешите