„За детето – професионално и с обич“ :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана новини/Видин…

13
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

На 24 февруари в целодневна детска градина „Калина Малина” в село Ракево се проведе дискусия, посветена на 10 години задължителна предучилищна подготовка в България. Програмата на събитието беше представена в три пункта: информационен, дискусионен и обобщаващ – с педагози от детското заведение.
Мултимедийно представяне на резултатите от задължителната предучилищна подготовка в ЦДГ „Калина Малина” направи главният учител в детското заведение Наталия Колева чрез сравнителни анализи за обхват относно посещаемостта на децата за тези години, квалификацията на учителите, проведените анкети с деца, родители, начални и детски педагози.
Чрез дискусионната среща, проведена под формата на фокус-група, се даде възможност за сформиране на две групи, в които педагозите дискутираха важни за предучилищната подготовка въпроси: организиране на образователната среда в подготвителна за училище група, готовността на детето за училище – обща и специална, параметри на ограмотяване в детската градина.
Определиха се и ключовите компетенции на децата, постъпващи в първи клас като част от осемте европейски ключови компетентности за учене през целия живот.
 

26-02-2014 г. 09:22 ч. | прочетено: 271, коментари: 0 |