Тодор Стойков отново в училище

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Бившият баскетболист Тодор Стойков влиза в час по физическо възпитание. 36-годишният варненец ще бъде специален гост на учениците от 5-и Ж клас на елитното столично 125 СОУ Проф. Боян Пенев в кв. Младост-1, съобщи пресслужбата на бившия му отбор Лукойл-Академик (Правец).

В четвъртък (27 февруари) точно в 12,30 часа Тодор Стойков – човекът, който се отказа от баскетбола след 13 шампионски титли и 9 купи на България и над 19 000 отбелязани точки ще прекрачи прага на реновирания салон по физическо възпитание на гимназията с 57-годишна история и с близо 1300 ученици от първи до 12 клас. Стойков ще открие салона и ще се срещне с петокласниците, водени от преподавателя Георги Георгиев. Специален гост на събитието се очаква да бъде Йорданка Фандъкова – кмет на град София, подпомогнала финансово реновирането на спортния салон на децата от 125 СОУ.

125 СОУ Проф. Боян Пенев се слави със спортните си възпитаници и високата спортна култура на своите ученици. Випуск 2013 на гимназията бе и една от най-талантливите ни състезателки по борба – световната вицешампионка за девойки от София 2013 Джанан Манолова. Стойков е единственият баскетболист на фирмения отбор Лукойл-Академик, чиято фланелка с номер 15 наскоро официално бе окачена върху стената на залата на шампионите в Правец.